sERPa oktatások: Használja hatékonyabban sERPáját!

Sok esetben egyedül is megtalálhatja a megoldást a Súgó, a frissítési tájékoztatók, vagy más dokumentum alapján, de miért töltene ezzel ennyi időt, ha hatékonyabb megoldás is van a tanulásra? A sERPa oktatások hosszú órákat spórolnak Önnek és sok fáradtságtól kímélik meg!

Pénzügy, bérszámfejtés, logisztika, főkönyv, rendszerfelügyelet, vagy egyéb téma: akár tovább szeretné képezni magát, akár új kollégája sERPa tudását szeretné bővíteni, tanfolyamaink között biztosan megtalálja az Önnek valót. Az oktatásokon való részvételhez ugyan ismerni kell a sERPa műveleteit és vonatkozó moduljait, valamint az adott szakma – pl: rendszergazda, könyvelő – alapjait, de a legtöbb tematika alapvetően „kezdőbarát”.

sERPa oktatók

 

A tanfolyamokat magasan képzett szakemberek tartják, akik szakterületükön és a sERPa vállalatirányítási rendszer tekintetében is nagy tapasztalattal rendelkeznek.

„Kiemelten fontos számomra, hogy hiteles, érthető, ugyanakkor érdekes is legyen az előadás. Az oktatásom nem csupán egy frontális „tananyag leadás”, hanem közben a résztvevőkkel folyamatos a kapcsolattartás, hogy lássam mindenki megértette-e, amit mondtam, felmerült-e közben kérdés, lemaradt-e valaki.” – mondta Patay Veronika, bér- és TB szakelőadó az általa tartott Bérszámfejtés oktatásokról. „Az előadás közben, a témával kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolására különösen figyelek, hiszen csak így lehet hatékony a tanulás folyamata.”

2017 elejétől az oktatói gárdát erősíti két ERP tanácsadó kollégánk, Szabó Bence és Szabó Balázs is, akik dinamikus, gyakorlati témákban bővelkedő órákat tartanak. A csapat két legújabb tagja pedig Erdei Éva ERP tanácsadó és Osziczki Tamás adatközpont és privát felhő szakértő.

A sERPa oktatások témái

 

Az elmúlt években 10 témát hirdettünk meg rendszeres időközökkel, és 2018 áprilisában palettánk tovább bővült: eddigi, népszerű oktatásaink mellé közkívánatra két új témakört vettünk fel: „Készlet kimutatások készítése a felhasználó által (Készlet statisztika)” és „Rendszergazdától rendszergazdáknak” címmel.

A készletkimutatásokról szóló oktatást Erdei Éva ERP tanácsadó tartja, tematikája pedig az alapfogalmaktól indulva bemutatja a statisztikák megtervezését, paraméterezését, megjelenítését és felhasználását. „A teljesen kezdő felhasználónak a statisztika oktatás nem ajánlott, mert célszerű a mozgásnemek, a sERPában használt áruforgalmi bizonylat alapfogalmak ismerete, és a képletezési lehetőségekkel is némileg tisztában kell lenni. A leghasznosabb azoknak a sERPa felhasználónak lehet, akik akár értékesítési, akár beszerzési, készletezési adatokat szeretnének elemezni, de sok esetben a készlet-statisztika nyújthat segítséget egy-egy termékenkénti bevallás elkészítéséhez is.” – mondta Erdei Éva a tanfolyamról. „A témák közül a relatív idő tartományok szerinti lekérdezés a legtrükkösebb, viszont nagy segítség időszaki adatok összehasonlításában, forgalom változás elemzésében.”

Osziczki Tamás adatközpont és privát felhő szakértő a tanfolyamon a sERPa telepítésének hardver és szoftver előfeltételeire, az MS SQL szerver és a sERPa helyes telepítésére helyezi a hangsúlyt, különös tekintettel azokra a területekre, amiket tapasztalataink szerint a telepítést végzők rendre elrontanak. Valamint bemutatja az SQL szerver sERPához kapcsolódó egyéb szolgáltatásait. A tematika része egy különösen összetett és sok hibázási lehetőséggel járó művelet is: a sERPa költöztetése két szerver között.

sERPa oktatás időpontok

 

A tanfolyamok időpontjait partnereink igényeihez alakítva hirdetjük meg: Partnerközpontunkban belépés után juthatunk az előjelentkezéshez. A kérdőív kitöltése csupán az érdeklődés jelzése és nem jelent automatikus részvételt az oktatáson! Megfelelő számú jelentkező esetén hírlevélben, honlapunkon és facebook oldalunkon értesítjük partnereinket az oktatás időpontjáról.

Így az időpont és a pontos feltételek ismeretében partnereinknek lehetősége van jelezni a konkrét részvételi szándékot. A kérdőívet negyedévente frissítjük új témákkal, ekkor töröljük az előző negyedévi válaszokat is, újraindítjuk minden téma előregisztrációját.

Oktatásaink részletes tematikájáról a Súgóban olvashat, valamint aktuális tanfolyamaink listáját megtalálja weblapunkon.

4 dolog, ami segíti a tanulást:

Megfelelő környezet – Kényelmes, modern felszerelésű tantermünkben gyors, hálózatba kötött számítógépeket biztosítunk minden hallgatónak és a tanulást természetesen projektor is segíti.
Jegyzet, kulcsszavak – A tanfolyamok résztvevői részletes segédanyagot kapnak, így idejüket nem szükséges jegyzeteléssel tölteniük, hanem a gyakorlásra és műveletmegoldásra koncentrálhatnak.
Folyadékbevitel – Kávét és üdítőt biztosítunk a tanfolyam ideje alatt a résztvevőknek!
Pihenés – A napot egy óra ebédidő és igény szerint több rövidebb szünet tagolja.