sERPa plusz NAV Online adatkapcsolat

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa aktuális verziója: amennyiben az Ön sERPája 2018.06.20. előtti, frissítenie kell a legújabb verzióra vállalatirányítási rendszerét! Ez mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a jogszabályoknak megfelelően tudjon számlázni július elseje után!

Ha már eleve 3.80-as sERPája van, de június 20.-a utáni alverzió, akkor egy módon kikerülhető a teljes frissítés: Partnerközpontunkba feltöltöttünk egy patch fájlt, amelynek SQL Server Management Studióban történő futtatása befrissíti a programban a szükséges részeket. Amennyiben Önnek nincs jogosultsága az SQL Server Management Studio-hoz, kérje rendszergazdája segítségét.

A fájl -bejelentkezés után- letölthető Partnerközpontunkból. (A szokásos útvonalon, a Letöltések között találja.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy a következő napokban, illetve a jövő héten jelentősen megnövekedhet a Központi Tanácsadó Szolgálat telefonos leterheltsége az online adatszolgáltatással összefüggő kérdések miatt. Ezért a korábban küldött tájékoztatásunkkal összhangban azt kérjük, hogy ha nem kritikus hiba akadályozza a munkájukat, akkor e-mailben vagy a Partnerközponton keresztül tegyék meg bejelentésüket.

sERPa NAV Online adatkapcsolat: Mit kell Önnek tennie?

 

1. Technikai felhasználó létrehozása a NAV Online Számla éles rendszerben

Először Technikai felhasználót kell létrehozni a NAV Online Számla oldalon, az éles rendszerben. Itt először elsődleges felhasználót kell létrehozni (ehhez magyarorszag.hu-s belépés is szükséges!), majd az elsődleges felhasználó létrehozhat technikai felhasználót. (Részletes leírás a link alján a b) Technikai felhasználó blokkot lenyitva).

Figyelem! A tesztrendszerben korábban már létrehozott technikai felhasználó nem használható az éles rendszerben! Az éles rendszerben is létre kell hozni a Technikai felhasználót! Technikai felhasználót adószámonként kell létrehozni.

A NAV Online felület lehetővé teszi azt, hogy egy adószámhoz több technikai felhasználót is regisztráljunk, azonban a sERPa csak egyet használ a küldésre. Ezért amennyiben egy (sERPa) programmal bocsátanak ki számlát, nincs értelme több technikai felhasználót regisztrálni. Ha viszont a cég más számlázó programmal is bocsát ki számlát, érdemes több regisztrációt csinálni és programonként más-más felhasználót beállítani.

A javaslat tehát az, hogy programonként és adózónként használjunk egy technikai felhasználót.

2. Frissítés: sERPa 3.80-as verzió (2018.06.20.-i, vagy újabb)

Frissíteni kell a 3.80-as verzióra, vagy (2018.06.20.-i, vagy újabb verzió esetén) használnia kell a fent említett patch-et.

3. NAV adatszolgáltatás beállítása a sERPában

Ha még nem állította be a sERPa vonatkozó részét, akkor ezt meg kell tennie most. Ha korábban intézkedett ebben és a sEPRáját csak a patch-el írta felül, akkor nincs más teendője: a patch nem írta felül a korábbi beállításokat. A beállításhoz segítséget talál a sERPa Súgó vonatkozó fejezetében.

Amennyiben további segítségre lenne szükségük a paraméterezésben, akkor Tanácsadói szolgáltatás keretében, munkadíj ellenében tanácsadóink természetesen rendelkezésükre állnak a hét minden munkanapján, munkaidőben.