sERPa rendelések: Ár mező

Új szűrési lehetőséget fejlesztettünk a rendelés nyilvántartás modulban, „Ár mező” néven. Az újítás a sERPa 3.82-es verziójától kezdve azokon a rendelés nyilvántartás bizonylatokon érhető el, ahol van ár bevitel.

Ár mező: Mire jó?

 

A sERPa rendkívül sokrétű árképzési mechanizmusa teszi lehetővé, hogy eladáskor a vevők a számukra pillanatnyilag érvényes árat kapják egyetlen gombnyomásra. A program figyeli a mennyiségi, időszakos és egyéb akciókat, a csomagkedvezményeket, az adott vevő számára egyénileg beállított tényezőket és ezen paraméterek minden kombinációját.

Az „Ár mező” abban segít, hogy kiszűrjük azokat a rendelés tételeket, amelyeknél hiányzik az egységár. Általában ez olyankor fordul elő, ha a vevőink rendelése olyan termékre vonatkozik, amelyre nincs még egységár a terméktörzsben. (Többnyire új termék és/vagy új vevő esetén merülhet fel ilyen eset.)

Hogyan állítsuk be?

 

Ha a paramétereinél az „Üres” értéket állítjuk be, akkor azok a bizonylatok kerülnek az eredménybe, amelyek legalább egy kitöltetlen „Nettó egységár” mezővel rendelkeznek.

A paramétereknél „Nulla” érték esetén azok a bizonylatok kerülnek az eredménybe, amiknél van olyan tétel, ahol 0 van írva a nettó egységár mezőbe.

„Üres vagy nulla” érték esetén a nullás és az üres mezővel bíró bizonylatok is bekerülnek a listába.