https://www.progen.hu/

Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatos változások

Fontos változás, hogy 2019. januártól a munkáltatóknak a SZÉP Kártyás juttatásokat a munkabérhez hasonló módon közvetlenül a munkavállalók, alszámlánként (zsebenként) különböző SZÉP Kártyás számláira kell majd utalniuk.

A munkáltató számára a munkavállaló kötelezettsége a SZÉP Kártyás pénzforgalmi számlaszámai alszámlánkénti (zsebenkénti) megadása. A sERPa 3.85-ös verziójában kifejlesztettük a személy törzsben a bankszámlaszámoknál a típus választást: Itt saját, illetve a három SZÉP kártya alszámlánkénti bankszámlaszám típust van lehetőség kiválasztani.

A különböző SZÉP kártya jogcímek mellett a bérjegyzéken a – személynél beállított, hozzá tartozó – bankszámlaszámok megjelenítésre kerülnek.

Emellett az Átutalási megbízás javaslatban van lehetőség a SZÉP-kártyák utalását választani, így – a levonásokhoz, biztosítási pénztárak utalásához hasonlóan – lehetőség nyílik a SZÉP kártyák utalására is.

Az új bankszámlaszámok rögzítésének megkönnyítésére lehetőség van azokat egy új segédszkript segítségével excel táblázatból beimportálni a programba. A SzemelyBankszamlaImport szkript az excelben megaddott személy kód alapján a bankszámlaszámok és a bankszámlaszámok típusa (Saját, SZÉP-Szálláshely, SZÉP-Vendéglátás, SZÉP-Szabadidő) megadásával feltölti az adatokat a személy törzsbe.