Tippek, trükkök: Logisztikai folyamatok a sERPában

A logisztikai folyamatok sok kiegészítést és hasznos újítást kaptak a sERPa 77-es verzióban!  Többek közt bővült az ártábla adattartalma is, így könnyebb nyomon követni az akciós termékek árait!

Szállítólevél bevitel

Sokszor szeretnénk a szállítóleveleket, kiszámlázásokat egy gombnyomással elintézni, hiszen vár az ügyfél, minden másodperc számít. A sERPa 77-es verziójától kezdve a műveleteknél meghívhatja a gyorsított számlázás funkciót, amely segítségével az aktív értékesítés típusú bizonylatokból indulva még könnyebben számlázhat.

Számla érkeztetés

A sERPát be lehet úgy állítani, hogy a számla érkeztetésből automatikusan számlát generáljon, ezzel gyorsítva a munkát. Viszont ilyen beállítás esetén problémát okozhat, hogy egy meglévő számla érkeztetés bizonylat módosításakor is új szállító számla keletkezhet, ha töröljük a korábban létrehozott számlakapcsolatot! Ezentúl, ha a számla paraméterben az van beállítva, hogy az érkeztetésnél rögtön generálni kell, akkor nem lesz módosítható a „Szállítószámla” mező.

Vevő rendelés bevitel

Könnyebben szeretné nyomon követni a termékek árának változásait akciók és egyéb kedvezmények esetén? A sERPa 77-es verziójában az „Eladási árak” közös műveletbe két új sáv került az Ártábla alá: „Mennyiségi engedmény” és „Akciós engedmény”. Ebben a táblázatban az Ártábla sávban kiválasztott ártáblához tartozó engedmények jelennek meg. (Ezzel párhuzamosan az ablak minden sávja összecsukhatóra módosult.)

Termék/Idegenazonosító egyezés

Az „idegenazonosító” segítségével a sERPában például a partnercégek cikkszámát rögzíthetjük a terméktörzsben, amelyet a termék pontos beazonosításához fontos lehet ismerni. (Pl minőségi reklamáció esetén, ami a szállítólevélen csak az egyik tételt érinti, vagy rendelés esetén, hogy biztos a szükséges termék érkezzen hozzánk.)
Az „idegenazonosító” régóta a sERPa része, de most új menüparamétert fejlesztettünk hozzá a még könnyebb használat érdekében „Idegenazonosító egyezés” néven. Ezzel manuális ellenőrzés nélkül is elkerülhető a duplikáció.

A frissítéseket tartalmazó sERPa 77 terméktámogatott ügyfeleink számára hamarosan letölthető lesz Partnerközpontunkból. A verzió újdonságait a kiadás után a módosítási tájékoztatóban olvashatják részletesen ügyfeleink.