Új kolléga – több feladat?

Számos partnerünknél előforduló probléma az új belépő kolléga lehető leggyorsabb integrálása a munkába. Sok esetben ezt belső munkatárs végzi, akinek a napi feladatai mellett kell időt szakítania a folyamatok elmagyarázására és adott esetben a vállalatirányítási rendszer használatára.

Előfordul, hogy nem attól kell átvenni a munkát, akinek a helyére kerül az új belépő, vagy csak rövid ideig elérhető a régi kolléga, az ismeret átadása sokszor a régi céges szokásokra hagyatkozik (…„azért így csináljuk, mert így szoktuk, már az elődőm is így csinálta”…) Emiatt sem a program használat, sem a folyamat ismerete nem tud alapos lenni. Ha a kollégáknak a napi munkájukat kell félretenni a betanítás miatt, értékes időt vesztenek, hiszen nem tudnak a saját feladataikkal foglalkozni.

Ennek a problémának a megoldásában igyekszik segíteni Tanácsadói Szolgálatunk, amikor egyedi felkérés alapján vállalkozik a belépő dolgozó oktatására. Az oktatás nem csupán a program használatára terjed ki, hanem igény esetén üzleti folyamat felméréssel kezdődik. Ekkor a kollégáink pontosan feltérképezik azokat a feladatokat és folyamatokat, amelyek az új kolléga munkaköréhez kapcsolódnak. A felmérés alapján javaslatot tesznek a legoptimálisabb menü kialakítására, kiterjesztve akár a többi munkatársra is. Ez olyan esetekben tud nagy segítség lenni, ha a beállítások már régiek, sem a cég, sem a program fejlődését nem követték le. A felmért folyamat elfogadását követően megtörténik a menü paraméterezése és az oktatás a napi feladatokra és a teljes rendszer átfogó megértésére vonatkozóan. Szakértő, tapasztalt kollégáink igénybe vételével Partnereink értékes időt és pénzt takaríthatnak meg.

Amennyiben Önt is érdekli a fenti lehetőség, kérjük keresse Tanácsadó Szolgálatunkat!