sERPa Vevőanalitika: Túlszámlázás, fizetési felszólítás, online számla tranzakció

Tekintse át a 3.82-es verzió legfontosabb Vevőanalitika fejlesztéseket cikkünkben, vagy olvassa át a részletes Módosítási Tájékoztatót Partnerközpontunkban!

Online számla tranzakció lekérdezés

 

A sERPa online számlázója eddig is egyszerű és biztonságos választ adott a kihívásokra, de nem álltunk meg a fejlesztéssel az adatszolgáltatás kötelező részének teljesítésével! Folyamatosan fejlesztjük a modult a felhasználók kényelme érdekében. Ezen kiegészítések egyik eleme, hogy ezentúl nem csak a tranzakció száma, hanem a hozzá tartozó vevőszámla és a számla adatai is láthatóak a funkcióban. A vevőszámlára a kapcsolódó funkcióval (tehát a kis gemkapocs ikonnal) át is lehet ugrani a programban, hogy egyszerűbben és gyorsabban elő lehessen keresni a rendszerből a szükséges adatokat.

Mennyiségi túlszámlázás

 

Olykor előfordul, hogy egy számla kiállításakor túlszámlázzuk valamelyik szállítólevél tételt. (Pl: Egy nagykereskedésben a vevő bizonytalan, hány tételt akar elvinni X áruból és végül nem az eredeti rendelés valósul meg.)

Emiatt új menüparamétert illesztettünk a Vevő és a Szállító számla funkciókba, „Túlszámlázott szállítólevél ellenőrzése” néven. A számlák mentésekor a program automatikusan ellenőrzi (az itt beállított értéknek megfelelően), hogy van-e valamelyik számlatételhez ilyen szállítólevél tétel kapcsolva, így még a munkafolyamat lezárása előtt reagálni tudunk a helyzetre.

Fizetési felszólítás levél

 

Előzzük meg a késést, ne csak utólag korrigáljunk! Egy új fejlesztésnek köszönhetően a 3.82-es verziótól fogva be lehet állítani a sERPában, hogy ne csak a már lejárt esedékességű számlák miatt küldjön felszólító levelet a rendszer, hanem a közelgő határidejű számlákra is figyelmeztessen. Ehhez mindössze a paraméterben kell a lejárat korát mínusz x naptól beállítani.