sERPa 3.68 frissítés

A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen tájékozódhat a honlapon található fejlesztési dokumentumból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.68 sERPa program helpjéből.

3.68-as fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások:

Keretrendszer

Automatikus üzenet típus: Figyelmeztető ablak az automatikus üzenethez. Az ablak akkor jön fel, ha valami rosszul van beállítva, és nem mennek az automatikus üzenetek.

Négy eredménye van:

  • 1. Bizonylat változáshoz szükséges, hogy a SQL Queuek működjenek, mert jelenleg egyes Queuek állnak.
  • 2. Értesítés típus esetén meg kell legyen adva ütemezés. Végrehajtási sorok funkcióban Ütemező következő futtatási időpontja meg kell legyen adva.
  • 3. Lista küldés e-mail-ben esetén az Általános paraméterben meg kell adni az Automatikus üzenetkezeléshez szerver oldali elérés-t.
  • 4. Nincs használható E-mail paraméter megadva.

Vevőanalitika

Vevőszámla lista: Új menüparaméter vált elérhetővé: QR2 kép mentése PDFként adatbázisba. Engedélyezettre állításával számlanyomtatáskor – egy számla nyomtatása esetén – képernyőre vagy nyomtatóra küldve a számla qr2 képe lementésre kerül az adatbázisba. A vevőszámla funkcióban a Számlakép fülön nyitható meg PDF-ben. Csak Windows 10 vagy magasabb verzióval működik a menüparaméter.

Szállítóanalitika

Szállítószámla: A szállító számlában található Egyéb költségszétosztás több szállítólevélre műveletbe három új mező került, – Alapbizonylat, Egyéb költség egységár és Tény egységár – valamint a szállító számla tételben található Egyéb költség fülre négy új mező került. (Alapbizonylat, Mennyiség, Terv egységár és Tény egységár.) Részletes leírás a folyamatok között található: Egyéb költség kezelés szállítószámlából.

Rendelésnyilvántartás

Szállítószámla: Új funkciót illesztettünk a sERPába: Futárszolgálati export paraméter. Számítógépenként megadható, hogy milyen típusú futárszolgálati export fájlok, milyen néven és hova kerüljenek mentésre. A megjelenő táblázatban az egyes futárszolgálat típusok eredeti funkciójában megszokott szűrések is beállíthatók. A paraméterben megadott beállításokat a Kiadás funkció használja, ahol az áruellenőrzés fülre került egy új mező: futárszolgálati export. Igaz érték esetén a számlák nyomtatása előtt a program elkészíti a paraméterben megadott beállításoknak megfelelően a futárszolgálati export fájlokat, azokra a számlákra, amik éppen akkor legenerálásra kerültek. Annak érdekében, hogy ez a működés megvalósulhasson, a GLS adat export funkció PPP és Sprint típusai külön funkcióba kerültek át.

A frissítés során kérjük, figyelmesen kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a sikeres telepítés érdekében! Hangsúlyozottan felhívjuk figyelmét, hogy frissítés előtt biztonsági okokból mindig készítsen adatmentést! Ha a frissítés során problémája merülne fel kérjük, érdeklődjön kapcsolattartójánál a probléma elhárítása érdekében.