serpa 3.0.98 frissítés

sERPa 3.83 fejlesztési ciklus

A jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat főbb modulonként kiemelve az internetről is elérhető sERPa 3.83 program Súgójából.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a program csak akkor tud megfelelni az online számlázás jogszabályi követelményeinek, ha be van állítva az általános konstans funkcióban a „Nem nyomtatott számla figyelmeztetés”.

A sERPa alapértelmezett működése az ellenőrzés, így kérjük azon ügyfeleinket, akik valamilyen oknál fogva ezt kikapcsolták, hogy körültekintően járjanak el! Ha elmulasztjuk ellenőrizni a számlák nyomtatását, akkor előfordulhat, hogy a beküldés sorrendje nem napon belüli lesz. (A nyomtatás dátumakor történik az adatszolgáltatás, hiába korábbi a számla kelte.)

Az OSA funkció ajánlott beállításához részletes útmutatót talál a sERPa Súgó „Online adatszolgáltatás” címszavánál.

3.83-as fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

Partnereink számára videó bemutatót készítettünk, hogy könnyebben áttekinthessék a program újdonságait: ezt a sERPa Súgó 3.83-as ciklusának leírásában találja meg!

Vevő:

– Online számla tranzakció lekérdezés: Az „Online számla tranzakció lekérdezés” funkcióban ezentúl nem csak a tranzakció száma, hanem a hozzá tartozó vevőszámla és a számla adatai is látszódnak. A vevőszámlára kapcsolódó funkcióval át lehet menni. Új állapotok keletkeztek: a szűrésben használható „Érvénytelenítésre elküldött”, és „Érvénytelenített” pipával rá tudunk szűrni. A lekérdezésről a sERPa Súgó vonatkozó tájékoztatójában és blogcikkünkben tudhat meg többet.

Bérszámfejtés:

– Bérjegyzék: Még biztonságosabbá tenné rendszerét? Ezentúl jelszóval védhetők a PDF csatolmányok, amikor listából küldjük ezeket. A jelszó a „Küldendő e-mailek” párbeszédablak táblázatában a jelszó oszlopban adható meg. (Ha itt nincs megadva jelszó, akkor nem lép életbe a védelem.) A 83-as verziótól fogva a Bérjegyzék (Lista) funkció párbeszédablakán bérjegyzék nyomtatásakor új mező látható, „Jelszavas védelem” néven. Alapértelmezett beállítása a „Nincs”, tehát a paraméterezés módosítása nélkül továbbra sem kér jelszót a rendszer, de választható a TAJ szám érték is. Ha ez van beállítva, akkor PDF-be, -feldarabolva nyomtatva a listát- a Küldendő levelek párbeszédablak jelszó mezőjébe a sERPa beajánlja az adott dolgozó TAJ számát, kötőjelek nélkül.

Szállító:

– Szállítószámla egyenleg lezárás: Elkészült a szállító modulban a Szállítószámla egyenleg lezárás lista. Ennek segítségével lezárhatók a devizától független, maximálisan 99 értékben nyitott szállítószámlák. (A lista mutatja, hogy melyik szállítószámla lett lezárva.) A lezárás egy egyéb terhelés, vagy egyéb jóváírás kapcsolódó eseményt vesz fel a számlába, attól függően, hogy milyen irányú az egyenleg.

Rendelés nyilvántartás:

– Vevőrendelés állapot követés: Új műveletet illesztettünk a sERPába, „Automatizmusok kézi indítása” néven. Automatikus üzenetek utólagos, egy konkrét bizonylatra történő futtatását teszi lehetővé.A művelet elindításakor a program kikeresi, hogy milyen használható automatikus üzenetek léteznek az adott bizonylathoz. A megjelenő táblázatban pipákkal szabályozható, hogy melyik üzenetet kívánjuk futtatni. (A kiválasztott automatikus üzenetek lefutása nem a párbeszédablakon látható sorrendben, hanem a kiválasztott automatikus üzenetektől függő logikai sorrendben történik. Pl. először diszponálás fut, továbbrendelés csak diszponálás után.) A művelet a Vevőrendelés, Szállítórendelés, Belsőrendelés és Vevőrendelés állapot követés funkciókban érhető el.