Óramű

sERPa 3.84 fejlesztési ciklus

Ebben a fejlesztési ciklusban az általános teendők és jogszabálykövetések mellett 16 ügyfél összesen 33 db igényét valósítottuk meg.

A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat főbb modulonként kiemelve az internetről is elérhető 3.84 sERPa program Súgójából.

Az ügyfélszolgálati támogatás hatékonyságának növelése érdekében 84-es verziótól kezdődően új parancsikonon keresztül lehet közvetlen kapcsolatfelvételt kezdeményezni a PROGEN tanácsadó szolgálatával.

Az új parancsikon a Program blokkban található „Támogatáskérés a PROGEN-től”, amely az alapértelmezett böngészőben a PROGEN Partnerközpontot tölti be.

Bejelentkezés után a Partnerközpontban található Új üzenet / Válasz lapon keresztül lehet bejelentés tenni, amelyet a bejelentő ügyfél kapcsolattartója automatikusan elintézendő feladatként kap meg. A bejelentés nyomon követése szintén a Partnerközponton keresztül érhető el.

A 3.84-es fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások

Bérszámfejtés:

– Csoportos béremelés: Új művelet készült a Csoportos béremelés. Használatával csoportosan megemelhetjük a dolgozók bérét, például minimálbér emelésnél. A szűrésben szereplő személyekre vonatkozóan egy tetszőleges dátum megadásával a díjazásuk összegét %-osan és/vagy fix összeggel van lehetőség növelni a korábbi díjazás lezárásával. Bővebb tájékoztatást a sERPa blogban talál erről!

Struktúra:

– Naptár: Bekerültek a naptárba a 2019-es évre vonatkozó munka- és pihenőnap áthelyezések.

Rendelés nyilvántartás:

– Vevőrendelés rögzítése során fuvarozó kiválasztása: Azoknak ajánljuk figyelmébe az alábbi bejegyzést, akik vevőrendelés felvétele után azon gondolkoznak, hogy vajon az aktuális megrendelést melyik fuvarozó fogja legolcsóbban kiszállítani az ügyfélnek. A vevőrendelés és ajánlat funkciókba egy új művelet került kifejlesztésre Fuvardíj adatok néven. Elindítása után több fuvarozó ajánlatát láthatjuk egy összehasonlító ablakban. Amennyiben érdeklődik a funkció iránt kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Bővebb leírás itt olvasható: Fuvardíj adatok.

– El nem küldött ajánlatok/visszaigazolások kiszűrése: Gyakori probléma ügyfeleinknél, hogy elkészül egy ajánlat/visszaigazolás, de valamilyen okból elmarad az e-mail kiküldés. Egy új funkció fejlesztésével igyekeztünk ezen a jelenségen segíteni: Új Üzenet napló fül került a Vevőrendelés, Szállítórendelés, Szállítói ajánlatkérés, Ajánlat funkciókba a szűrés párbeszédablakába. Segítségével kiszűrhetők például az e-mailben el nem küldött ajánlatok. A dátumtartomány, küldés típus (E-mail/SMS/Belső üzenet) és a típus kizárására szolgáló pipával szűrhetők a bizonylatok a dbo.Uzenet táblában tárolt küldési eseményekre. A szűrés használatakor célszerű megadni a dátumtartományt, valamint az általános fülön minél jobban behatárolni azokat a bizonylatokat, amelyekkel kapcsolatosan az üzenet naplóban is szűrünk, mivel két nagyméretű tábla összehasonlítása sok időt vehet igénybe.

Partnerközpont:

– WEB – Üzenetek: Számos esetben előfordul, hogy egy üzenethez több iratot is szeretnénk csatolni. Új fejlesztésünkkel megoldottuk ezt a problémát, kiegészítve, hogy az összes csatolt irat letölthető az akták eseményéből.

Pénzügy:

– Egyenleg lezárás: Számla egyenleg lezárásakor többletmunkát jelentett, hogy csak a főkönyvi számra tudtuk a kerekítéseket elszámolni. Mostantól a vevőszámla egyenleg lezárás és szállítószámla egyenleg lezárás listában a párbeszédablakon lehet választani költséghelyet, témaszámot, pozíciószámot, a kiválasztott dimenziók pedig bekerülnek a funkciókkal lezárt számlák kapcsolódó eseményébe.

– Árfolyam táblázat bővítése: Az Árfolyam funkcióban megvalósítottuk, hogy amely pénzügyi évben állunk annak a beállítása alapján a program megjeleníti, hogy az adott árfolyam a könyvelés és/vagy az áfa árfolyama. Ezt az árfolyam táblázat első sorában az érvényes beállításoknak megfelelően írja ki. A (K) a könyvelés árfolyamát, az (Á) az áfa árfolyamát és a (K)(Á) a könyvelés és áfa árfolyamát jelenti.