sERPa – Piszkozat bizonylat

Számlázáskor számtalan oka lehet, hogy a számlát nem tudjuk -vagy nem akarjuk- véglegesíteni azonnal. Akár csak annyi is történhet, hogy a pénztárnál nekifogunk egy soktételes számla rögzítésének, de a vevőnek eszébe jut, hogy elfelejtett valamit és visszafordul a raktárba, így a mögötte sorban álló vásárló ezért kénytelen tovább várakozni. Az is gyakran előfordul, hogy előkészítenénk a vevőszámlákat egy nappal hamarabb, hogy a kamion indulásakor rövidebb ideig tartson a papírmunka.

A sERPa 3.0.90-es verziójától kezdve az ilyen helyzetek könnyen megoldhatók a „piszkozat bizonylat” segítségével. Az új funkció Vevőszámla, Előlegbekérő, és Szállítószámla estén is működik.

A piszkozat bizonylat lényegében egy „előkészített” bizonylat, ami ugyan rögzítésre kerül, de nem kap folyó sorszámot. Nem számít bele a folyószámlába, sem az áfa bevallásba.

A piszkozat bizonylat kezelése a használni kívánt analitika paraméterben kapcsolható be. További, részletes információkat a sERPa Súgó vonatkozó fejezetében olvashat.