Frissítés! – A sERPa 3.67 újdonságai

A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen tájékozódhat a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.67 sERPa program helpjéből.

3.67-es fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások:

Adó:

Jövedéki adótörvény változás: Bevezettük a programba a változáshoz kapcsolódó paraméterezési lehetőségeket, amelyekről az alábbi linken tájékozódhatnak ügyfeleink a sERPa program helpjéből. A fejlesztéshez kapcsolódó listák a 68-as fejlesztési ciklusban fognak elkészülni.

Keretrendszer

Mentett paraméterek: Elérhetővé vált a párbeszédablakokon a paraméter betöltés mellett lenyitható módon választható elmentett paraméter beállítás.

Új fejlécek: Új fejléc mezőt iktattunk a szállítólevél, rendelés és akta funkció jobb oldali mezőjének bal felére. Ezután, ahol több mint egy oszlop van és nem egyértelmű az adatok elrendezése, fejléc könnyíti a tájékozódást.

Vevőanalitika

Elektronikus számla generálás: Új gomb került a funkcióba „Ellenőrzés” néven, amely ECOD típus esetén aktív. Megnyomásakor a szűrésbe eső számlákon a rendszer ellenőrzi, hogy a számlán szereplő termékekhez meg van-e adva a vonalkód a megadott mennyiségi egységi egységek szerint, és vonatkozik-e idegenazonosító a termékhez a számlán szereplő ügyfélre. A sERPa azt is ellenőrzi, hogy a számla végösszege nagyobb-e, mint nulla, és van-e olyan tétel, ahol a mennyiség nem nagyobb, mint nulla. Ha nincs ilyen tétel, akkor a program kiírja a képernyőre: „Ellenőrzés: OK”. Amennyiben ezen a szűrőn fennakadnak tételek, a rendszer kilistázza ezeket és jelzi, hogy melyik feltétel nem teljesül.

Új generálási szabállyal és szűrési lehetőséggel bővült a sERPa: Megadható generáláskor egy további adat és szöveg, ami bekerül a számlába. A bizonylatgenerálások során ezeket az adatokat a szűrésben kizárással megadva elkerülhető, hogy az így „megjelölt” számla újra generálásra kerüljön.

A frissítés során kérjük, figyelmesen kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a sikeres telepítés érdekében!

Hangsúlyozottan felhívjuk figyelmét, hogy frissítés előtt biztonsági okokból mindig készítsen adatmentést!

Ha a frissítés során problémája merülne fel kérjük, érdeklődjön kapcsolattartójánál a probléma elhárítása érdekében.

Munkájához további sok sikert kívánunk!