Nagy Machinátor frissítés: 103-as verzió

Új modulok

Szeretnénk röviden bemutatni a Nagy Machinátor néhány új, vagy kevésbé ismert modulját. Ezek közül az almodulok önállóan nem vásárolhatóak meg, más modulokra épülve (pl. Készletkezelés) alkalmasak speciális feladatok ellátására. Az egyes modulokról online súgónkban olvashatnak további információkat a modul nevére kattintva. Amennyiben bármelyik modul felkeltette érdeklődésüket, kérjük keressék tanácsadóinkat az ismert elérhetőségeken.

Modulok

Szerződésnyilvántartás: A modul nagyfokú rugalmasságának köszönhetően szabadon használható többféle szerződés esetén is (pl. tagdíjak, bérleti díjak, közüzemi továbbszámlázás). A szerződések összekapcsolhatók a Szerviz modulban rögzített gépekkel is.

–  Szerviz (autó és gép): Szervizmodulunk alkalmas gép- és autó szervizek kiszolgálására egyaránt.

–  Vezetői Információs modul: A funkcióval analitikus és/vagy főkönyvi tervezést lehet végrehajtani

Almodulok

Jövedéki nyilvántartás: A modul jövedéki nyilvántartások számítógépes vezetésére illetve bizonyos bevallások elkészítésére szolgál.

Offline bolt: Állandó internet kapcsolattal nem rendelkező bolthálózatok üzemeltetésére nyújt megoldást a modul, mellyel megoldható az offline boltok és a központ adatszinkronizációja.

ADR – Veszélyes áruk közúti szállítása: A Nagy Machinátor a szállítólevélre és a számlára nyomtatandó információkkal támogatja a veszélyes áruk közúti szállításával kapcsolatos követelményeket.

UNAS webáruház kapcsolat (SHOPRENTER kapcsolat fejlesztés alatt): A program alkalmas az UNAS Online Kft. által üzemeltetett webáruház API felületén keresztüli adatcserére.

Komissió: A komissió almodul a Készlet modul részét képezi. Komissiózás során egy raktár feltöltésére, ill. a raktárból történő kiszedésre adunk utasítást. Az utasítást feldolgozza a szoftver és ajánlást ad, hogy honnan kell az árut kiszedni, vagy hová kell az árut betárolni.

Fuvarszervezés: A fuvarszervezés modul segítségével megtervezheti a napi járatokat, amivel az árut kiszállíthatja, vagy visszaszállíthatja.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a verzió kiemelt újdonságait, részletes információkat a 103-as verzió újdonságait összefoglaló súgó topikban találhatnak.

Nagy Machinátor 3.1.103 általános frissítés:

Újranyomtatott számla eredeti megjelenésének biztosítása: A verziótól kezdve a vevő és az export számlák képét első (Számla fejléccel történő) nyomtatáskor program eltárolja, így biztosítva azt, hogy a bizonylatban tárolt kapcsolt adat utólagos módosítása (pl. ügyfél neve, címe, stb.) esetén se térjen el az újranyomtatott számlakép az eredetitől.

Bérszámfejtés

Naptár frissítés: A legfrissebb jogszabályváltozásnak megfelelően frissült a programban a naptár, Nagypéntek mint munkaszüneti nap szerepel. Fontos! Munkaidőkeretet alkalmazó ügyfeleinket kérjük, hogy ha erre az időszakra már van rögzítve munkaidőkeret óraszám, akkor azt szükség szerint módosítsák.

Szabadság órában történő nyilvántartása: Átírásra kerül a szabadság órában való generálása, és nyilvántartása. Alapértelmezetten napban kerül a szabadság generálásra. Aki szeretné már az idei évet visszamenőleg órában nyilvántartani, akkor a meglévő évre vonatkozó szabadság sort törölni kell, és 2017-re újra generáltatni órában a szabadságokat. Ez a már kivett szabadságokat nem befolyásolja, nem kell újra felvenni őket, és újra sem kell számfejteni az érintett időszakot.

Szabadságnyilvántartó lista: Új lista készült a szabadság nyilvántartásához, mely a Bérszámfejtés/Listák, lekérdezések/Szabadság lista menüpontban érhető el

Logisztika

Negatív ár kezelése: A Raktárforgalom és a Rendelés is képes negatív árat kezelni. Így megoldható a webshopból negatív áron küldött rendelés fogadása (és abból szállítólevél generálása). Ez pl. a kuponkezelésnél lehet fontos, hiszen a webshop így küldhet „kedvezmény” tételt, melyet a program negatív tételként be tud fogadni.

Új szerkezetű csatolmány fájl a jövedéki nyilvántartáshoz: Megváltozott a szerkezete és az adattartalma a Jövedéki engedélyes vevőnyilvántartás ÁNYK felé átadott VNY csatolmányának. Amennyiben 2017.03.01. utáni időszakra kérjük az adatszolgáltatást, megváltozik a beviteli ablak, és ezzel egyidejűleg az ÁNYK-nak átadott nyomtatvány mellé csatolt VNY fájl szerkezete is.