Elrajtolt a Digitális Jólét hitelprogram!

A Digitális Jólét hitelprogram elsősorban digitális termékek és szolgáltatások fejlesztését célzó projekteket támogat, de a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kialakított konstrukció rendkívül rugalmas, ezért bizonyos keretek között elszámolhatók más jellegű költségek is. (Pl: immateriális javak vásárlása, szabadalmi költség, tárgyi eszköz, szolgáltatási tevékenység, magyarországi kiállításokon való részvétel, jogi és közjegyzői díjazás, külföldi terjeszkedés segítése, útiköltség, stb…)

Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója a programot bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a rendelkezésre álló 7,5 milliárd forint keretből a vállalkozások 5 millió forint és 200 millió forint között igényelhetnek kamatmentes hitelösszeget az MFB Pontokon, maximum 7 év futamidőre. A hitelfelvétel kondíciói változatlanok lesznek a futamidő végéig. Az elnök-vezérigazgató hozzáfűzte, hogy a nyolc együttműködő bank révén 642 MFB Pont működik országszerte: ezeken a pontokon a kkv-hiteleikhez kapcsolódóan mentorálási lehetőséget is igénybe vehetnek a vállalkozások.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a lehetőség maximális kihasználására buzdította a KKV-szektort, hiszen a Digitális Jólét Program (DJP) kedvezményes hitele segíti a magyar cégek felkészülését a digitalizáció kihívásaira. A minisztérium számításai szerint 300-400 vállalkozás kaphat támogatást fejlesztéséhez a hat konvergencia régióban. Palkovics László a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy mivel a digitalizáció és a robotika egyre inkább átrendezi a munkaerőpiacot, gyorsan változnak a döntési mechanizmusok. Ez a program is segíti a magyar kkv-k felzárkózását nemzetközi versenytársaikhoz a digitális, innovációs képesség és a hatékonyság területén.