Február 20-án megnyílt az eszközberuházást támogató pályázat!

A támogatás elsősorban új eszközök beszerzésére szól, – pl: informatikai eszköz, anyagmozgatásra való jármű, gyártósor – de gyártási licenc és know-how, információs technológia-fejlesztések is beleszámítanak.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta, hogy a vállalkozások eszközbeszerzéseit támogató pályázat célja a megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházásának támogatása, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci helyzetének erősítése, a munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése.

Az államtitkár a pályázati összegre is kitért a tájékoztatóban: 2,5 milliárd forint értékben nagyléptékű – 60-300 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre, valamint 2 milliárd forint értékben kisléptékű – 10-60 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre adnak pályázati pénzt az igénylőknek.

A „Mikro-, kis-, és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén” nevű pályázatra a támogatási kérelmek 2019 február 20-án 08:00-tól adhatóak be a www.allamkincstar.gov.hu oldalon,