Frissítési értesítő – sERPa 3.0.120

Felhívjuk Partnereink figyelmét, hogy korábbi értesítéseinknek megfelelően 2021 novemberétől változni fognak a sERPa integrált vállalatirányítási rendszerünk működésének rendszerkövetelményei: megszűnik az SQL Server 2014 adatbáziskezelő sERPa támogatása!

Visszajelzések alapján Felhasználóink többsége már áttért 2016-os vagy frissebb SQL Server verziók valamelyikére, ezért a sERPa 3.0.121 verziótól már csak ezekkel működik a rendszer. A továbbiakban az SQL Server 2014 adatbáziskezelő támogatása megszűnik. A 3.0.121-es verzió telepítését már nem lehet elvégezni, amennyiben nem történt meg az adatbáziskezelő frissítése. Erre a lépésre azért van szükség, mert a technológiai fejlődést kihasználó változások a korábbi szerver verzióhoz nem illeszthetők.

Kérjük azon Partnereinket, aki még nem frissítették SQL Server 2014 adatbáziskezelőjüket, a 121-es verzió telepítése előtt mindenképp tegyék meg, amennyiben szükséges, kérjék kollégáink segítségét!

Iratkezelés

Szeretnénk tájékoztatni Önöket az Iratkezelés modulunkat érintő átalakítás során elkészült fejlesztésekről.

Iratkezelés megjelenítés fejlesztése
A sERPa 3.0.120-as verziójában megújult az Iratkezelés iratok / fájlok betöltését és megjelenítését végző komponense a funkcionalitás és a felhasználói élmény növelése, valamint a Win64-es átállás előkészítése érdekében.
Ennek keretében az alábbiakat valósítottuk meg:
• A lehető legtöbb grafikus formátum feltöltésének támogatása és a sERPából nyomtatható formátumúra konvertálása, valamint megjelenítése és szerkesztési lehetőség megteremtése.
Tetszőleges kiterjesztésű fájlok feltöltésének és letöltésének támogatása.
Egységes kezelőfelület az összes megjelenített formátumhoz, irat felvétel drag & drop módszerrel
Beépített grafikus szerkesztő az iratok kényelmes megjelenítéséhez, igazításához.
Integrált lapolvasó kezelése.
• A megjelenített dokumentumokban keresés funkció kialakítása.
PDF megjelenítése esetén indexképes (bélyegképes) megjelenítés (ki-be kapcsolhatóan) és navigáció lehetősége a PDF viewerhez hasonló funkcionalitással.
• Az Irat funkcióban az Iratoldal megjelenítését átrendeztük annak érdekében, hogy minél nagyobb hely maradjon a képernyőn magának az iratnak a megjelenítésére, így külön átnevezhető füleken jelenítjük meg az iratoldalakat.

A további részletek az Iratkezelés modul Módosítási tájékoztatójában olvashatóak.

A sERPa 3.1.120-as verziójának további fejlesztéseiről korábbi cikkünkben írtunk.