Nagy Machinátor 136 és 137

Honlapunkról letölthető a Nagy Machinátor integrált ügyviteli rendszer legújabb, 3.1.137-es verziója. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a  kiemelt újdonságokat, részletes információkat a 136-os verzió és a 137-es verziót összefoglaló Súgó topikban találhatnak.

Általános:

Keresési szempontok mentése: A táblázatos lekérdezések akciónként elmentik, hogy milyen jellegű keresést/szűkítést használtunk legutóbb (szűrés/keresés – tartalmazza/egyenlő/ezzel kezdődik…) és azt ajánlja fel az adott akció újabb használatánál.

Bérszámfejtés:

Csoportos szabadság generálás: A csoportos szabadsággeneráláshoz központi szűrés készült. Az év első számfejtése automatikusan legenerálja a dolgozónak az éves szabadságát, azonban, ha az első számfejtés előtt szükségünk van erre, akkor az alábbi szűrésben a „szabadság generálás” művelettel legenerálható:

 

Csoportos béremelés: Központi szűrés készült a csoportos béremeléshez. A szűrésben szereplő dolgozóknak lehetőségünk van csoportosan megemelni a bérét.

Osztalékelőleg osztalékká válása: Új funkcionalitásként elkészült az osztalékelőlegek osztalékká válásának összevont kezelése. A funkció működését a linkre kattintva olvashatja el.

Költségvetéssel szembeni kötelezettség lista: Sok ügyfelünk által nagyon várt fejlesztés készült el, amellyel a költségvetés felé utalandó összegek kerekítése mellett a göngyölést figyelve ajánlja a program a 08-as bevallásban feltüntetendő -1 / 0 / +1 korrigálást.

Pénzügy:

Bankszámla ajánlás kimenő számláknál: A kimenő számlák (Vevő, Export) számlafejléc paramétereiben megadható egy ajánlott bankszámlaszám, akár számlasorozatonként különböző is. Ha megadásra kerül, ez felülbírálja az esetleges mezőparaméterezéssel beállított bankszámlákat, míg a mező üresen hagyása esetén a működés nem változik, tehát a máshol (pl. mezőparaméterezéssel) beajánlott bankszámlaszám lesz a számlán. Ha számlasorozatokat használunk, akkor a fejléc paramétereket az adott számlasorozatra kell szűkíteni, míg ha hagyományos sorozatokat, akkor arra (ahogy a Kiskereskedelem paraméterekben „Itt megadott” sorozat esetén is). A beállításokat átveszi a Szállítólevél generálás rendelésből és a Számla importálás akció is a számlagenerálás során.

Közvetlen banki befizetés: Pénztártétel felvételnél a Készpénzes számla típusú kiadás irányú bizonylatoknál egy új mező került a beviteli ablakba: Banki befizetés: Ha az „Igen” értéket választjuk a tételben szereplő összeg nem számít bele a 1,5 milliós készpénzfizetési határ figyelésébe.

EVA megszűnéssel kapcsolatos változások: 2020.01.01-vel megszűnt az EVA, így a korábbi EVA adóalanyoknak át kellett térni más adózási típusra, ezzel egyidőben változnia kellett a saját vagy az ügyfelek adószámának. Amennyiben Önök vagy ügyfeleik EVA adóalanyok, kérjük, hogy olvassák el részletes tájékoztatónkat a Súgóban.

Készletkezelés, logisztika:

Karton lekérdezés rekesz nélkül: A RekeszKód = ÜresLehet paraméterrel a Karton lekérdezés nem teszi kötelezővé a konkrét rekesz megadását, így akár egy raktár összes rekeszének forgalma is lekérdezhető. (Az összes rekesz forgalmának lekérdezése természetesen eddig is elérhető volt a karton listában, most a karton lekérdezés bővült ezzel a funkcióval.)

Rendelés sorozatban év megadás: A rendelés generálás is használja a Főkönyv paraméterekben megadható „Számla sorozat év” beállítását, így eltérő üzleti év esetén a rendeléseknél is lehet meghatározott, nem az évszámból következő sorozatot használni.

Data Matrix kód felismerése: A program 3D-s vonalkódolvasó segítségével felismeri a Data Matrix kódot és a benne lévő vonalkódot cikkazonosításra tudja használni.

CRM, Dokumentumkezelés:

Gyorsabb dokumentumszűrés ügyfélre szűkítve: Új szűrés lett megadható az Ügyfél szűrések blokkban: Ügyfél keresés módja = Fejlécben / Mindenhol. Fejlécben értéket választva gyorsulhat a szűrés, mivel így a dokumentumok tételeiben nem keres ügyfelet a program.

Web-alapú Nagy Machinátor:

Egyszerűbb rekeszmegadás: A WEB Machinátor paraméterezésénél a Szállítólevél felvétel műveletben a rekesz megadásnál beállítható, hogy az első cikknél kérje be a program a rekeszt, majd azt adja kérdés nélkül a többi cikknél is, ezáltal gyorsulhat a rögzítés. Ez főleg Raktárközi mozgások esetén lehet hasznos, ahol akár a forrás, akár a cél rekeszre beállítható, így ha jellemzően ugyanonnan vagy ugyanabba a rekeszbe tárolunk egy mozgáson belül, a forrás-cél rekeszt elég egyszer megadni.