Nagy Machinátor 3.1.104

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a verzió kiemelt újdonságait, részletes információkat a 104-es verzió újdonságait összefoglaló súgó topikban találhatnak.

Naplózás:

Rendszeresen előforduló igény ügyfeleinknél, hogy szeretnék tudni, melyik dolgozó vagy funkció végzett valamilyen módosítást az adatállományban. A Nagy Machinátorban a Naplózás funkció támogatja ezt az igényt, melynek bekapcsolása esetén pontosan meg lehet mondani, hogy ki/melyik programfunkció és mikor végezte el a kérdéses módosítást (például egy cikk árának megváltoztatása, szállítólevél törlése stb.). A funkció használatához szükséges beállításokat a következő linken található súgóban olvashatják el: Naplózás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Napló csak akkor tud érdemi adatokkal szolgálni, ha minden felhasználó külön felhasználónévvel lép be a programba.

További fontos információ, hogy a Naplózás bekapcsolása jelentősen megnöveli a tárolt adatállomány méretét. Érdemes a naplófájlok tárolására szolgáló DIARY könyvtár tartalmát rendszeres időközönként kimásolni egy külső meghajtóra és a Machinátor könyvtárából pedig törölni.

Általános:

• Kötetfüggő mezőparaméterezés: A mezőparaméterezés már megadható kötetfüggően is, amivel lehetőség nyílik az azonos akciók kötetenként más-más módon történő alkalmazására anélkül, hogy külön menüket kelljen használni az egyes kötetekre.

Pénzügy:

• Előlegszámla sztornírozása: A verziótól kezdve lehetőségünk van a programban kezelni azokat az eseteket, mikor egy kibocsátott és esetleg ki is fizetett előlegbekérőt/előlegszámlát teljes mértékben vissza kell vonni, azaz sztornírozni kell.

Logisztika:

Szállítórendelés ajánlás készítése: A funkcióval a tényleges, szabad, ill. a szerződhető készlet, valamint a minimum készlet adatai alapján szállítói rendelés ajánlatokat lehet készíteni. Az ajánlatokból szállítói rendeléseket készíthetünk. A rendeléseket (egyenlőre) az Idegen cikkszámokban megadott szállító ügyfelekre készíti el a program (korrekció lehetőségével), de a közeljövőben lehetőség lesz pl. a legolcsóbb ajánlatot adó vagy a legutolsó szállítás ügyfelére is rendelést készíteni.

Bérszámfejtés:

• Új Bérkorrekció jogcím: J1080 Bérkorrekció jogcím került bevezetése a központi struktúrába. Jellemzően bértúlfizetés korrigálására használható. Beállítása szerint ugyanazok a foglalkoztatói és munkavállalói terhek számfejtődnek, mint az alapbérből. Csak azoknak kerül be automatikusan frissítéssel, akiknek a Számfejtés paraméterekben a Központi struktúra adatokat használom mező Igen-en áll.

• Elkészült a 16M29 Munkáltatói adómegállapítás a 2016. évi személyi jövedelemadó megállapításához nyomtatvány: A nyomtatvány használatához szükséges tudnivalókat a következő linken található súgóban foglaltuk össze: 16M29