Óramű

Nagy Machinátor 3.1.108

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a verzió kiemelt újdonságait, részletes információkat a 108-as verzió újdonságait összefoglaló súgó topikban találhatnak.

Terminál kapcsolódási problémák megoldása

Örömmel értesítjük Önöket, hogy elkészült megoldásunk a terminálok kapcsolódási problémájára, mely az utóbbi hetekben sok partnerünk munkájában okozott fennakadást. Amint előző hírlevelünkben is jeleztük, a probléma alapvetően nem a Nagy Machinátor programból eredt, hanem egy Windows frissítés következtében változtak meg a szerver-terminál kommunikáció körülményei.

Erre a jelenségre fejlesztettek kollégáink megoldást, mely a 3.1.108-as verziótól elérhető a felhasználók számára.

Amennyiben Önöknél is felmerül a fent említett kapcsolódási probléma, keressék tanácsadóinkat az ismert elérhetőségeken, hogy elvégezzük a szükséges beállításokat.

Általános

• Devizás rendelés fogadása az UNAS-tól: Devizanemet is átveszünk az UNAS rendeléssel és ebben a devizanemben lesz létrehozva a Machinátoros rendelés. Amennyiben nincs a programba megfelelő deviza felvéve, forintban lesz létrehozva a rendelés!

Excel ikon a szűrések eredmény ablakában: A szűrések (bizonylatkezelések eredményablakába új ikon készült, mellyel a rácsablak tartalmát egyszerűen lehet Excel táblába küldeni.

Pénzügy

• Időszaki szállító számlák: A szállító (és belföldi devizás import) számlák beviteli ablakában is lehetőség van megadni Időszaki elszámolást, mint teljesítési módot, és -tól-ig dátumot, hasonlóan a vevőszámlákhoz. A számlaszűrés bejövő számlák esetén is kezeli a teljesítési időszak szűrést.

Gyűjtő újrakalkulálás feladás után: Kapcsolóval elérhető, hogy az egyes feladás akciók arra az időszakra, amelyre a feladás történik, utána gyűjtő újrakalkulálást is hajtsanak végre. Ezzel biztosítható, hogy a feladott tételek mindenképpen belekerüljenek az érintett főkönyvi számok egyenlegébe.

Bérszámfejtés

Teendők munkaidő változás esetén: A cikkben segítséget találnak arra a helyzetre vonatkozóan, amikor egy dolgozó részmunkaidősből teljes munkaidős lesz vagy fordítva.

Logisztika

• Rekesz ügyfél használata az EKÁER-ben: Új beállítás a raktárforgalomból készíthető EKÁER bizonylatoknál: Rekesz-ügyfél használatának lehetősége. A sorozat paramétereknél a Tételkitöltés blokkban Rekesz ügyfél felhasználása kapcsolóval szabályozható, hogy az EKÁER bizonylat figyelembe vegye-e a használt rekeszben lévő ügyfelet (vagy annak telephelyét).

Egyéb

Mérőállás rögzítése szerződés alapján vagy szerviz munkalapon: A Szerviz és a Szerződés modulok segítségével mérőállásokat rögzíthetünk olyan gépekhez, amelyekkel szerviztevékenységet végzünk, vagy szerződés alapján számlázzuk az eszközön mért fogyasztást.