Nagy Machinátor 3.1.113

Fontos tudnivaló a 3.1.113 verzióval kapcsolatban, hogy a bérszámfejtés modulban elkészült a 1808, valamint az egyéni vállalkozóknak szükséges 1858 bevallás.

Általános

– PostIT futásának változása: A frissítés után automatikusan lefutó PostIT (Telepítés utáni feladatok) alkalmazás már csak akkor frissíti a bér adatbázist, ha a kulcsban be van kapcsolva a bérszámfejtés. Ezzel a bérszámfejtést nem használó programok esetén gyorsul a frissítés. Ha később (pl. demó használat miatt) mégis szükség lenne a friss bér adatbázisokra, parancssorból a POSTIT /FORCE paranccsal kikényszeríthető a bér adatbázisok frissítése. Amennyiben új programot telepítünk (még nincs licence), mindenképpen települnek a bér adatbázisok.

Pénzügy

– 2018-as áfa bevallás: Elérhető a 2018-as áfa bevallás, mely elkészíti a 1865 nyomtatványt, ill. kiegészítéseit. Tényleges változás nincs az adatszerkezetben, azonban a menüpont átalakult. Mostantól az ÁFA bevallás 2017-től menüpontban érhetők el a 2017., ill. 2018. (majd később a többi év) bevallásai. A változáshoz nincs szükség menümódosításra, a frissítés automatikusan létrehozza az új menüszerkezetet.

– Csoportos kontírozás számlaszűréssel: A csoportos kontírozás elvégezhető egy számlaszűrés alapján is, ekkor nem adható meg a számlaszám és a dátum tól-ig.

– Vegyes könyvelés áfája a bevallásban: Amennyiben a vegyes könyvelésben áfát érintő tételt rögzítünk (a számla modulokhoz hasonlóan) a program megmutatja, melyik sor(ok)ban fog szerepelni az érték a 65-ös bevallásban.