nagy machinátor logo

Nagy Machinátor 3.1.114

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a verzió kiemelt újdonságait, részletes információkat a 114-es verzió újdonságait összefoglaló súgó topikban találhatnak.

Általános rendszerinformáció

Amint azt Önök is bizonyára érzékelik, a Nagy Machinátor programot folyamatosan fejlesztjük, egyrészt az Ügyfelek igényei és visszajelzései alapján, másrészt pedig az aktuális piaci, gazdasági trendeknek megfelelően.

Egy ilyen folyamatban lévő fejlesztésünk kapcsán szeretnénk felhívni Partnereink figyelmét, hogy a 3.1.114-es verzióra történő frissítés után a szerver és a terminálok könyvtárában nagy számban fognak megjelenni új fájlok, DevExpress*.dll néven. Kérjük, hogy ezeket a fájlokat ne töröljék, ne helyezzék át máshova, szerves részei a program működésének. Amint arra a fájlok neve is utal, egy külső fejlesztő cégtől (Developer Express) vásárolt megoldásra építünk rá egy olyan eszközt, mely reményeink szerint hasznos lesz Ügyfeleink munkája során. A fejlesztésről annak elkészülte után, hírlevélben nyújtunk részletes felvilágosítást.

Információ az online számlabeküldésről

Ahogyan arról bizonyára Önök is értesültek már, 2018. július 1-jétől a 100 000 Ft-ot meghaladó áfa tartalmú számlákról online kell adatot szolgáltatni a számlázó programokból a NAV felé.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni tisztelt Partnereinket, hogy az online NAV adatszolgáltatáshoz szükséges fejlesztések a Nagy Machinátor programban folyamatban vannak, jelenleg az Önök részéről ezzel kapcsolatosan semmilyen teendő nem merül fel. Terveink szerint 2018 április hónapjában bocsátjuk Partnereink rendelkezésére a tesztelhető fejlesztést, illetve április-május hónapban várhatóan tanfolyamot is tartunk a szükséges tudnivalókkal, teendőkkel kapcsolatosan. Kérjük, figyeljék további hírleveleinket, illetve a honlapunkon és a facebookon is követhetik a témával kapcsolatos friss híreket.

Általános

• Adószám ellenőrzés az ügyféltörzsben / BISNODE kapcsolat: Egy új funkció segítségével azonnal naprakész információkhoz juthatunk partnereinkről. Ellenőrizhetjük partnerünk név- és székhelyadatait, adószámát illetve hogy a partner áll-e/állt-e valamilyen eljárás alatt. A funkció az ügyféltörzsben áll rendelkezésre az adószám mezőt követő Ellenőrzés gombbal.

A megjelenő ablakból a BisNode PartnerControl gombbal eljuthatunk az adószámhoz tartozó cég főbb adatait tartalmazó információs weboldalához.

Bérszámfejtés

• Új betegszabadság típus: Új, 100%-os betegszabadság jogcím jött létre J1801/Betegszabadság (100%) kódon, mellyel a 010-es kódú, hasonló nevű Táppénz és betegszabadság típus dolgozik. Használatával teljes napi munkabér számfejthető a betegszabadságos napokra.

Pénzügy

• ÁFA bevallás lista: Az ÁFA bevallás a hagyományos lista üzemmód mellett lekérdezés módban is megtekinthető. A lekérdező üzemmódban nyomtatás nélkül is részletes információkat kaphatunk a 65A nyomtatvány adott időszakban áfa értékkel bíró sorairól, kérésre nyomtathatjuk is, ill. akár az ÁNYK-nak is átadhatjuk a bevallást.