Nagy Machinátor 3.1.156

Tájékoztatjuk, hogy elérhető a Nagy Machinátor ügyviteli rendszerünk aktuális 155-ös és következő 156-os verziója.

Az alábbiakban összefoglaltuk a 156-os verzió fontosabb fejlesztéseit. Részletes információkat a fejlesztési ciklusokhoz tartozó összefoglaló súgó topikokban és a Fejlesztések, javítások fejezetben olvashatnak.

Pénzügy

Telephely az ügyfél szűrés mezőválasztójában
Az Ügyfél szűrésben lehetőség nyílt telephelyek megjelenítésére.
Az Ügyfélkezelés (szűrés) mezőválasztójában Telephely és Telephely név mezők választhatók. A mezők csak akkor mutatnak értéket, ha a szűrésben a Keresés=Telephelyben is a beállítás.

Logisztika

Cikk azonosítás vonalkód alapján is
A Cikk generálás Excelből akció képes a vonalkód alapján is beazonosítani a cikkeket. Azaz, ha csak a vonalkód van megadva a táblában, azt kell beállítani a Vonalkód oszlopához, ugyanakkor, mivel cikkszám oszlop megadása mindenképpen kötelező, oda is ugyanezt. Ekkor a program meg fogja találni a vonalkód alapján a létező cikket.

Gyorsárazás funkció a készletben
Az Összevont ármódosításban használható az ÜgyfélSzűrés paraméter. Érték nélkül az akció bekér egy ügyfélszűrést, értékként megadva egy konkrétat, azzal indul. Hatására külön ablakban megjelennek az aktuális cikkhez a szűrés szerinti ügyfelekre az ügyfélárak.
A Raktárforgalom szűrésben új művelet jelent meg: Gyorsárazás. Használva elindul az Összevont ármódosítás. Ha alkalmazzuk az ÜgyfélSzűrés=”érték” paramétert is, a szűrésből indított ármódosításban is megjelenhetnek az ügyfélárak.

Komissió – kitárolás alapfolyamat
Komissió modul kitárolási folyamata az elmúlt időszakban számos hasznos fejlesztéssel egészült ki. A funkció kínálta lehetőségeket a súgóban egy rövid esettanulmányon keresztült tudják Partnereink jobban megismerni.

Kitárolás alap folyamat műveletei

További fejlesztések

Kommunikáció kezelés változások
A kommunikáció gyűjtőben megválasztható, hogy a kapcsolódó bizonylatok mindig megjelenjenek-e a kommunikációban, vagy csak az engedélyezettek, ill. egyáltalán ne jelenjenek meg. Kizárólag a felvett, nem progenes gyűjtőkben változtatható a megjelenés módja.

A kommunikáció gyűjtőben választható a megjegyzés mező típusa: Szövegszerkesztő|Csak szöveg. Utóbbi esetén egyszerű, hagyományos szöveg gépelhető a megjegyzésbe. Kizárólag a felvett, nem progenes gyűjtőkben változtatható.

A kommunikáció gyűjtő törzsben a gyári, progenes gyűjtők esetén is módosítható a Használható mező és ezt egy frissítés után a PostIt sem írja vissza az alapállapotra.