Nagy Machinátor 3.1.159

Tájékoztatjuk, hogy elérhető a Nagy Machinátor integrált ügyviteli rendszerünk aktuális 158-as és következő 159-es verziója.

Az alábbiakban összefoglaltuk a 159-as verzió fontosabb fejlesztéseit. Részletes információkat a fejlesztési ciklusokhoz tartozó összefoglaló súgó topikokban és a Fejlesztések, javítások fejezetben olvashatnak.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nagy Machinátor kompatibilis a Windows 11 operációs rendszerrel.

Pénzügy

Tételes előlegszámla betöltés
Tételes előlegszámla betöltésre nyílik lehetőség a számla importálás funkció inputos és nem inputos változatában, valamint a NAV Számla Importerben is.

Előlegszámla sorozat megadása a betöltés inputjában.

A jövőben a szállítói és vevői számlák automatizálásba is bevonhatók, valamint ezek előparaméterezhetők, ezekről részletes információ található a Súgóban.

A NAV Számla Importerben a beolvasási sablon paraméterében adhatók meg ezek a sorozatok irányonként.

Előlegszámla sorozatok megadása a NAV Számla Importer paraméterezésében.

Bérszámfejtés

2022. évi változások
A 2022. évi bérszámfejtéssel összefüggő változásokról már korábbi levelünkben írtunk részletesen.
A könnyebb áttekinthetőség érdekében készítettünk egy évet átölelő összefoglaló súgó fejezetet, ami tartalmazza a 2022. január 1-jével életbe lépett adózási és bérszámfejtéssel összefüggő változásokat. A fejezetet az év során folyamatosan ki fogjuk egészíteni a felmerülő változásokkal.

Logisztika

Kitárolási rekeszajánlás
A raktárirányítási modul fejlesztésének újabb mérföldköve készült el. A kitárolási rekeszajánlás algoritmus segítségével rugalmasan lehet alkalmazkodni az adott raktár kitárolási utasítás feldolgozási szokásaihoz. Ezzel kapcsolatban elkészült esettanulmány segítséget nyújthat az algoritmus által nyújtott lehetőségek megismerésére.

Kitárolás mobil adatgyűjtővel
A kitárolási folyamatot támogató szolgáltatásokkal bővült a web-alapú online machinátor funkcionalitása:

1.Az utasítástól történő eltérés lehetőségei
A következő szituációk kerültek lekezelésre:
– Ha az adott rekeszben nincs az utasított cikkszámból,
– Ha a megadott szavatossági idővel nem volt elegendő az utasított rekeszben,
– Szavatossági idő megváltoztatásával történt meg a kiszedés.

Gyártási szám módosítás elindítása

2.Rendelésen lévő egyéb információk megjelenítése komissiózás során
A rendelés leadása során keletkezhetnek olyan információk, amelyek a kiszedés során a raktári dolgozó számára segítségül szolgálhatnak. A most elkészült fejlesztés lehetőséget biztosít arra, hogy a rendelésen megadott megjegyzés megjelenjen a mobil felületén.
Például egy olyan cikk esetében, ahol a szortimentbe tartozó különböző színek nincsenek külön cikkszámon nyilvántartva, az ügyfél megadhatja, hogy melyik színt preferálja. Esetleg prioritást is felállíthat a különböző színek között.

Kiszedési utasítás tételmegjegyzéssel

3.Nem egalizált tömegű termék mennyisége – Mérlegvonalkód kezelése kitárolás során
Nem egalizált termékek forgalmazása esetén fordulhat elő, hogy az egyes árukat átvétel során lemérik, majd a bevételezés során ún. mérlegvonalkóddal látják el. Az új programverzióban a mobil komissiót fel lehet arra készíteni, hogy a kapott vonalkódot mérlegvonalkódként értelmezze.

Nem egalizált termékre megadott vonalkód

További információkelérhetők a kitárolás menüpontban.