NM: Járványügyi vészhelyzet – Bérszámfejtés

Az alábbiakban szeretnék tájékoztatni a november 11-én megjelent járványügyi vészhelyzettel összefüggő intézkedések programban való kezeléséről.
A módosítások a 145-ös verzióban készültek el, érvényre jutásukhoz legalább november 13-ai verzióra kell frissíteni Partnerközpontunkból.

Járványügyi vészhelyzet – bérszámfejtés

2020. november 11-én megjelent Magyar Közlönyben a Kormány 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete, amely a járványügyi vészhelyzettel kapcsolatos újabb gazdasági intézkedéseket is tartalmazza. A tavaszi intézkedésekhez hasonlóan most is bizonyos ágazatok mentesülnek bizonyos költségek megfizetése alól.

A 145-ös verzióra (november 13-ai vagy későbbi) való frissítéssel az alábbi új „Egyedi kedvezmény” törzsek kerültek a Számfejtés paraméterek / Kedvezményes járulékfizetés menüpontba:

  1. Szociális hozzájárulási adóra vonatkozó törzs:

  1. Szakképzési hozzájárulásra vonatkozó törzs:

  1. KIVA-s cégekre vonatkozó járulékos költség törzs:

Kérjük, hogy a linken olvasható munkafolyamatot kövessék, amelyhez videós segítséget is találnak a topicban.

Az intézkedések a november hónapot érintik, így a már kilépett dolgozókra is vonatkoznak, őket a kedvezmények beállítása után újra kell számfejteni.

A verzióban a Kilépő dolgozó adatlap, a Járulékigazolás és az összesítők is követik a változásokat.
A 08-as bevallással és a költségvetéssel szembeni kötelezettség listával kapcsolatos módosítások azután lesznek elérhetőek, miután a NAV publikált új verziót a bevallásból. Ennek elkészültéről külön hírlevélben fogjuk értesíteni minden kedves Partnerünket.