sERPa 3.0.114

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 3.0.114-es verziója! A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet az alább olvasható fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat főbb modulonként kiemelve a 3.0.114-es sERPa Súgóból.

Felhívjuk Partnereink figyelmét, hogy 2021. novemberétől változni fognak a sERPa integrált vállalatirányítási rendszerünk működésének rendszerkövetelményei: megszűnik az SQL szerver 2014 adatbázis-kezelő sERPa támogatása! A változásról részletesen korábbi cikkünkből tájékozódhatnak.

Kiemelt jelentősebb fejlesztések, jogszabálykövetések
Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe

Bérszámfejtés

Jelenléti ív
Kifejlesztésre került a Jelenléti ív funkcióban a módosítások naplózása. A menüszalagon található Történet gomb segítségével megtekinthető a felvételt végző, és utoljára módosító felhasználó neve, valamint a felvétel / utolsó módosítás ideje. A Módosítás napló megnyitása gombbal lehetőség van valamennyi módosítás megtekintésére.

Számfejtés
Új Szakképzési munkaszerződés jogviszonyt hoztunk létre. Az új jogviszony esetében a rá vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, az éves adatokban kiszámításra kerül a szabadság és betegszabadság és bejelenthető a ‘T1041-es nyomtatványon. A korábbi tanulószerződés jogviszonyhoz hasonló számfejtési naptára van, melyben jelölhetők a távollétek. Adózását tekintve, a munkavállalót terhelő TB járulék kerül kiszámításra a számfejtésekben. A számfejtett adatok a 2108-as bevallásba is átadásra kerülnek.

Pénzügy

Egy ügylet szállító
Egy szállító számla többszöri helyesbítésének lehetősége valósult meg: az eredeti számla jóváírás után módosíthatóvá, a módosított számla akár újra jóváírhatóvá vagy tovább módosíthatóvá vált. A fejlesztésnek köszönhetően a termékcsere is megoldható. A 65-ös bevallás M lapján látható a kapcsolat az eredeti számla és a helyesbítések között.
A többszöri módosításról további információkat a Súgó a Szállítószámla / Fejléc – Ügylet kapcsolat részénél olvashatnak.

Árfolyam automatikus import kibővítése ECD – Európai központi bank árfolyam letöltéssel
Az aktuális verziótól a programban lehetőség van az Európai Központi Bank által meghatározott keresztárfolyamok letöltésére. Az árfolyam letöltése az Árfolyam funkció Web import művelet és a Bank – Árfolyamletöltés típusú automatikus üzenet esetén is megvalósításra került.

sERPa Mobil

Kiadás / Rendelés válasz felvétel
Kifejlesztettük a Kiadás funkcióban, hogy figyelje a beállított Mozgó értékesítés rendelés válasz felvétel menüparamétert, ami szabályozza a szállítólevél generálása utáni rendelés visszamondás / elutasítás lehetőségét. Ez a működés azon Partnereinknek jelent segítséget, akiknél az árukiadást végző raktáros rendelkezik azzal az információval a rendelés részleges kiszedésénél, hogy a maradék mennyiséget később ki kell-e adni, vagy sem. Náluk rendszeres igény, hogy Elutasítás/Visszamondás válaszeseményt lehessen rögzíteni, ezzel a rendelés sorsát végérvényesen kezelni lehessen.

Kiadás / gyártási számok
Kifejlesztettük, hogy a sERPa Mobil Kiadás funkcióban gyártási számos termékek esetén egy külön, Gyártási számok fülön jelenjenek meg és összeszedhetők legyenek a raktárban készleten lévő termék gyártási számai.

Termelés

Új munkalap állapot: Visszavont
Új munkalap állapotot vezettünk be a termelés munkalapoknál. A Visszavont állapotot azoknak az ügyfeleknek ajánljuk, akik egy nem megkezdett gyártást visszavonva szeretnék elkülöníteni ennek állapotát a befejezett gyártások Lezárt állapotától.
Generált, Tervezett és Gyártható állapotból lehet Visszavont állapotba váltani (oda-vissza). Ezeket a lehetséges állapotváltásokat a többi állapotváltáshoz hasonlóan a termelés paraméterben felhasználó csoportonként lehet korlátozni.
A Visszavont állapotú munkalapokhoz:
• nem generálunk feladatra rendelést (igényeket) az Anyag és bérmunka igényléssel,
• a Foglalás funkció sem veszi figyelembe az ütemezéskor,
• nem tudunk adatot rögzíteni a Gyártási adatok rögzítése funkcióban.

Munkalapok állapottól függő módosíthatósága
Kifejlesztettük a munkalapok állapottól függő módosíthatóságának sorozatonkénti szabályozását a Termelésben. Így lehetővé válik, hogy a felhasználó jogosultságon túl a munkalapok állapotához kötődően korlátozzuk a munkalapokon szereplő adatok módosítását.
A Munkalap sorozatban a ‘Műveletek és működés’ fülön az ‘Állapotok’ táblázatban állíthatjuk munkalap állapotonként a módosítást.
Tiltás esetén a munkalapon csak az Állapot és a Megjegyzés mezők, illetve az Irat táblázat módosítható. A szalagon elérhető műveletek használata nem változik, továbbra is önmagában a munkalap állapota dönti el lehetséges-e az elindításuk.