sERPa 3.0.118

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 3.0.118-as verziója! A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a Partnerközpontból letölthető Módosítási tájékoztatóból, a módosításokat főbb modulonként kiemelve a 3.0.118-as sERPa Súgóból.

Felhívjuk Partnereink figyelmét, hogy 2021. novemberétől változni fognak a sERPa vállalatirányítási rendszerünk működésének rendszerkövetelményei: megszűnik az SQL szerver 2014 adatbázis-kezelő sERPa támogatása!
A változásról részletesen korábbi cikkünkből tájékozódhatnak.

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések
Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe

Pénzügy

NAV Számla Importer (OSA) – fejlesztések
Több módosítást is végrehajtottunk a NAV Számla Importer funkcióban a könnyebb kezelés érdekében:
Szállítószámla paraméter szerinti ajánlás: A szállítószámla paraméter paraméterben meghatározott főkönyvi szám és főkönyvi dimenzió ajánlások is lefutnak a szállítószámla funkció működéséhez hasonlóan. Áfa analitika ajánláskor először a termékben megadott besorolási szám kerül ellenőrzésre, ezt követően pedig a program a termék megnevezése alapján keres egyező elnevezésű gazdasági eseményt, amely alapján ajánlásra kerülnek az áfa analitikák és az áfa kulcs.

Főoldalon ügyfél szűrési lehetőség: A NAV Számla Importer funkcióban Ügyfél szűrési lehetőséget készítettünk, amely segítségével a betöltendő számlák könnyebben kategorizálhatók. A szűrési lehetőséggel akár ügyfél, akár ügyfél besorolás (kategória), akár a még nem azonosított ügyfelek szerint is lekérdezhetjük a beérkező számlákat.

NAV Számla Importer – Ügyfél szűrés

Bankszámlaszám felvételének lehetősége: A számla ügyfél adatlap táblázathoz tartozó felvétel gombbal lehetőség van az ügyféltörzsben rögzíteni a számlán beérkezett bankszámlaszámot, amennyiben Ismeretlen bankszámlaszám sárga figyelmeztetés érkezik a számla betöltése után.

Számla ügyfél adatlap befrissítése: Az újra töltés gomb segítségével az ügyféltörzsben felmerülő módosításokat lehet aktualizálni a Számla ügyfél adatlap táblázatban.

A NAV Számla Importer (OSA)-val kapcsolatosan további információk az ERP rendszerünk súgójában olvashatók.

Készletek

Készlet és Bővített készlet lekérdezés
Az eredménybe kerülő termékeket tartalmazó táblázaton kívüli mezőket összecsukható sávokba foglaltuk, így biztosítva a lehető legnagyobb felületet az eredmény vizsgálatához.

Bővített készlet lekérdezés

iLogistic interfész
Elsősorban webáruházat működtető ügyfeleink számára jelent új lehetőséget, új fejlesztésünk, amely a raktározási és kiszállítási feladatok iLogistic szolgáltatóhoz történő kiszervezése esetén biztosítja a kommunikációt a szolgáltató rendszere és a sERPa között.
Az interfész képes a szállítható vevőrendelések átadására, illetve azok státuszainak követésére, valamint az alapján történő szállítólevél készítésre. Átadhatjuk vele a szállítórendeléseket is, amelyek teljesülésekor automatikusan megtörténik a beérkezett áru készletre vétele. Szortiment kezelésre is képes a modul. Erről és további részletekről az iLogistic – Raktárkezelés leírásában tájékozódhatnak.

Rendelés-nyilvántartás és Kiskereskedelem

Összetett termékkeresés
Vevőrendelés generálás és Kiskereskedelem számlázás funkciókba készült összetett keresési lehetőség. Névre szűréskor lehet úgy keresni, hogy két vagy több szórészlet közé a * karaktert tesszük. Azok a termékek kerülnek az eredménybe, amelyek nevében a szűrőmezőbe írt szórészletek, az ott megadott sorrendben.

Szállító- és belsőrendelés generálás
Lehetővé tettük a szállítórendelésre kerülő ár-, és engedmény mezők módosítását az Ár módosítás menüparaméterrel szabályozható módon. Így abban az esetben, ha a szállítórendelés generálásakor a szállítónkkal egyeztetve a rendszerben rögzítettől eltérő árat alkudunk ki, akkor azt a funkcióban beírva rá tudjuk tenni a keletkező szállítórendelésre.

EKÁER

Építőanyagok bejelentés köteles besorolása
A 403/2021. (VII. 8.) Korm. rendeletben közzétett módosítások alapján bejelentéskötelessé vált vámtarifa számokkal kiegészítettük a EKÁER tarifa törzset. Ezt követően ezekre a termékekre is lefut az EKÁER ellenőrzés és szükség esetén a bejelentés is megtörténik.

sERPa Mobil

Vonalkódos áttárolás
Elsősorban gyártási szám nélküli termékekkel foglalkozó ügyfeleinknek segíthet, hogy mostantól a funkció képes a GS1DataBar mellett, EAN13 vonalkóddal is azonosítani az áttárolandó termékeket. Gyártási számos termékek esetén kézi gyártási szám választást tesz lehetővé az új megoldás.