sERPa 3.0.99

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 3.0.99-es verziója!

A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a honlapon található fejlesztési tájékoztatóból, vagy a jelentősebb módosításokat főbb modulonként kiemelve az internetről is elérhető 3.099 sERPa Súgóból.
Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe.

Adó 2020:
Az Általános forgalmi adó lekérdezése és bevallása teljes megújításon esett át, melynek köszönhetően a 2065-ös Áfa és az A60-as közösségi forgalom bevallása új funkciókban érhetőek el. Célunk a fejlesztéssel az Önök munkájának egyszerűsítése volt az Áfa bevallás átláthatóbb, gyorsabb működésének biztosításával.
Fontos, hogy a 2020-as Áfa bevallás már kizárólag az új funkcióban végezhető el, így a 3.0.99-es verzióra történő frissítést és az új funkciók saját menübe történő átmásolását feltétlenül szükséges elvégezni az Áfa bevallást megelőzően!
Az új funkciók működéséről a Súgóban részletes tájékoztatást olvashatnak.

Struktúra:
Ügyfél: Iratkezelést használó Ügyfeleinknek készült fejlesztésnek köszönhetően a 99-es verziótól az Ügyféltörzsben láthatók az Ügyfélhez kapcsolódó iratok, továbbá ugyanitt lehet drag&drop módszerrel iratot iktatni, amely rögtön látható is lesz a táblázatban. Az Általános paraméterben lehet megadni az Ügyfél Iratgyűjtő név mezőben, hogy mely iratgyűjtőbe kerülnek ezek az iratok.

Bérszámfejtés:
Jogszabálykövetés 2020-as évvel összefüggésben: Elkészült az új 08-as (2008) bevallás ÁNYK átadásának fejlesztése. A további, programban megvalósult jogszabálykövetéssel kapcsolatos fejlesztésekről itt tájékozódhatnak.

Vevőanalitika:
Vevőszámla: Elkészült a Vevőszámla funkcióban a NAV XML import nevű művelet, melynek segítségével vevőszámlát lehet NAV xml szabvánnyal a sERPába importálni. A művelet csak felvétel üzemmódban aktív. A beimportálni kívánt fájlt és a számlasorozatot a művelet párbeszédablakán lehet kiválasztani.

Szállítóanalitika:
Szállítószámla: Annak érdekében, hogy a felhasználók eldönthessék, hogy az áfa bevallás melyik sorába kerüljenek be a jóváíró, helyesbítő, vagy sztornó szállítószámla negatív értékű tételei, bekerült a programba a “Korábbi időszak helyesbítése áfa analitika 2″ választási lehetőség. A helyesbítő és sztornó szállítószámlák, ha a helyesbített, vagy sztornózott számlával más bevallási időszakba esnek, akkor a program automatikusan a számlák negatív tételénél a “Korábbi időszak helyesbítése áfa analitika 2”-t ajánlja, mely az áfabevallás 31. sorába kerül. Ellenkező esetben azt az áfa analitikát, ami az eredeti számlatételben is szerepelt, “Normál áfa analitika 2” esetén áfa kulcstól függően, a 64-66-os sorok egyikébe kerül be az áfabevallásában. Jóváíró számlánál csak akkor van ajánlás, ha az áfa keltébe belemódosít a felhasználó a tétel kitöltés után, egyébként maga döntheti el, hogy milyen áfa analitikát választ, és így a bevallás melyik sorában szeretné szerepeltetni a számlát.

Bank és Pénztár analitika:
Azonos alapbizonylat: Elkészült a bankkivonatban és a pénztárbizonylatban az Azonos alapbizonylat nevű menüparaméter, amellyel szabályozható, hogy egy számlát ne tudjunk kétszer befogadni. Beállítástól függően a program engedélyez, figyelmeztet, jóváhagyást kér, vagy tilt, amikor egy terhelés irányú egyszerű számlát veszünk fel azonos vevőre azonos számlaszámmal.

Főkönyv:
Karton: Annak érdekében, hogy a karton listán látható legyen a halmozott egyenleg, kifejlesztettük a csak Excel kimenetben és táblázatos listaváltozatban alapértelmezett Halmozott egyenleg oszlopot. Az oszlopban a főkönyvi szám pozitív irány beállításától függően, főkönyvi számonként lehet látni a tartozik – követel, vagy követel – tartozik egyenleget. Amennyiben a főkönyvi számnál nincs megadva a pozitív irány, úgy alapértelmezetten a tartozik – követel számítási módszerrel kerül megjelenítésre a halmozott egyenleg oszlop értéke.

Készlet:
Szállítólevél nyomtatása az ügyfél levelezési nyelvén: Különböző anyanyelvű ügyfélkörrel rendelkező partnereink számára – néhány más bizonylathoz hasonlóan – a szállítólevélben is lehetővé tettük az ügyfél levelezési nyelvén történő nyomtatást. Ezt kipipálva az ügyféltörzsben beállított levelezési nyelven fogjuk nyomtatni a bizonylatot. A funkció egyesével történő szállítólevél nyomtatás esetén működik. További leírást találhatnak a Súgóban.

Rendelés-nyilvántartás:
Újabb három funkcióban használható az Engedmény megadás figyelés menüparaméter: Értékesítési folyamatuk során százalékos engedményt alkalmazó partnereink számára kiterjesztettük e menüparaméter használhatóságát. Immár az Ajánlat bevitelben, a Vevőrendelés generálásban és a Vevőrendelés generálás FMCG funkcióban is használhatóvá vált az a szabályozás, amellyel a felvevő felhasználó engedélyt kérhet az arra jogosulttól a százalékos engedmény megadásához. Részletek az Engedmény megadás figyelés menüparaméter súgójában.
Gyártási szám részletezés a Kiadás funkcióban: Gyártási számos termékeket értékesítő partnereink számára teszi kényelmesebbé a Kiadás funkció használatát a most elkészült új művelet, mely az Áruellenőrzés fülön a kiválasztott szállítólevél tételen kiadott gyártási számokat és mennyiségüket mutatja meg. Így nem kell ennek ellenőrzéséhez megnyitni a szállítólevelet. A művelet leírásában további részletek olvashatók.

sERPa Mobil:
Rendelés túlszállítás menüparaméter a PDA Bevétel és Kiadás funkciókban: Bevételezési és kiadási feladataikat sERPa Mobil támogatással végző partnereink kérésére szabályozhatóvá tettük, hogy a raktáros bevételezhet/kiadhat-e több árut, mint amennyit a rendelés alapján kellene. A szabályozás a Rendelés túlszállítás menüparaméter felvételével lehetséges. Tiltott esetben a Kiadás funkcióban csak a diszponált, (Diszponálás = Nincs esetben a Visszaigazolt) mennyiségek láthatók és ennél több áru kiadása nem lehetséges. Bevételezés esetén természetesen nincs diszponálás, ezért ott a Visszaigazolt mennyiség látható és vételezhető be ilyenkor. Engedélyezett esetben rögzíthető a rendelés által előírt mennyiségnél több is. Ekkor a létrehozott szállítólevél tételben a Teljesítés mennyiség eltérés esetén is mezőt igazra állítjuk. További információk a Rendelés túlszállítás menüparaméter leírásában találhatók.