sERPa 3.69 frissítés

Az alábbiakban bemutatjuk a legújabb fejlesztéseket. A programban történt jogszabálykövetésekről, fejlesztésekről, módosításokról részletesen tájékozódhat a honlapon található fejlesztési dokumentumból, vagy a jelentősebb módosításokat kiemelve az internetről is elérhető 3.69 sERPa program helpjéből.

3.69-es fejlesztési tájékoztatóból kiemelt programmódosítások:

Keretrendszer

Automatikus üzenet típus:

Új automatikus üzenet típussal bővült a sERPa: a Nyilvántartási ár újraszámolással. Beállítása esetén a rendszer újraszámolja a szállítószámlából a szállítólevelekbe a beszerzési árakat, lefut a nyilvántartási ár újraszámolás, majd a friss adatok bekerülnek az értékesítés szállítólevelekbe is.

A további adatok közt megadható, hogy a vizsgálat időpontjától számítva mennyi ideig futhat az eljárás és kijelölhető egy időpont (T mínusz x nap), ameddig visszamenőleg a sERPa vizsgálja a változásokat. Amennyiben olyan időpontot adunk meg, amelyre már nem módosíthatóak a bizonylatok, akkor a kimenő üzenet erről tájékoztat, és ez a hibanaplóba bejegyzésre is kerül. A folyamat a mérlegelt, elszámoló és beszerzési áras termékek nyilvántartási árát is újraszámolja.

Üzenetkezelés:

Ezentúl drag&drop módszerrel is lehet iratot felvenni az e-mail küldés párbeszédablak melléklet gridjében és az üzenetkezelés funkció mellékleteket gridjében. Az így iktatásra kerülő iratok az általános paraméterben megadott iratgyűjtőben kezelhetőek.

Készlet

Szállítólevél:

Új művelet: Foglalási jegy.

A művelet csak beszerzés típusú és raktárközi szállítólevelek esetén aktív. Segítségével a beérkezett árut a további rendeltetése szerint lehet szelektálni. A Kiindulási pont az adott szállítólevél, a nyomtatás eredménye egy alapértelmezett QR2 listaváltozat. A szállítólevélhez kapcsolt szállítórendelés tételében található foglaláson keresztül keressük a belső vagy vevőrendeléseket úgy, hogy vevőrendelés kapcsolódhat a belsőrendelés foglaláshoz is. Belsőrendelésenként, vagy vevőrendelésenként egy Foglalási jegy készül.

Rendelés nyilvántartás

• Módosítottuk a Szállítandó mennyiség értékének kiszámítását. A jövőben azokat a vevőrendeléseket is beleszámítjuk a szállítandó mennyiségbe, amiken a visszaigazolás=’Nincs’ vagy ‘Használható’.

• Az Ár újraajánlása menüparaméter a 69-es verziótól kezdve csak felvétel üzemmódra hat, ezért átneveztük Ár újraajánlás felvételkor-ra. Ezentúl szállítólevél és rendelésnyilvántartás bizonylatra is működni fog. Az Ár újraajánlás módosításkor menüparaméter működése kiterjesztésre került vevőszámla, szállítószámla, számlaérkeztetés és szerviz munkalap funkciókra is. Mivel az Ár újraajánlása menüparaméter néhány funkciókra módosító üzemmódban is működött, ezért azokba a menükbe, ahova fel volt véve, a program a legközelebbi frissítéskor felveszi az Ár újraajánlás módosításkor menüparamétert is ugyanazzal az értékkel, mint amivel az Ár újraajánlás van felvéve.

 A frissítés során kérjük, figyelmesen kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a sikeres telepítés érdekében! Hangsúlyozottan felhívjuk figyelmét, hogy frissítés előtt biztonsági okokból mindig készítsen adatmentést! Ha a frissítés során problémája merülne fel kérjük, érdeklődjön kapcsolattartójánál a probléma elhárítása érdekében.