sERPa 4.0.129

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 4.0.129-es verziója. A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a 4.0.129-es sERPa Súgóból.

 

Partnerközpontunk ismét elérhető Ügyfeleink számára.

Hamarosan (néhány napon belül) a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer következő (4.0.130-as) verziója isletölthető lesz stabil programverzióként. Az új verzióban történt módosításokról frissítési értesítőben fogjuktájékoztatni Önöket.

 

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések

Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe.

 

  Bérszámfejtés

Utalandó adók

Az Államkincstári befizetések átutalásai lista kiváltására egy új, korszerűbb technológiával készült funkciót hoztunk létre: Utalandó adók.

A frissítéssel az egyéni menükbe is kikerül a funkció, ahol az Államkincstári befizetések átutalásai lista elérhető volt.

A lekérdezés minden adatot tartalmaz, amely a listával elérhető volt. A számfejtés és az adókötelezettség alapján történő lekérés az új funkcióban külön lapfüleken található, így nem kell külön-külön lekérdezni az eredményt, valamint újdonság, hogy ezek különbözetét is megtekinthetjük az utolsó lapfülön. A lekérdezés eredményét lehetőségünk van Excel vagy PDF formátumban is menteni, illetve nyomtatni. Bővebb információ a súgóban olvasható.

Csoportos munkarend rögzítés

Mostantól lehetőség nyílik arra, hogy egyszerre több személyhez új munkarendet rögzítsünk csoportos művelettel: Csoportos munkarend rögzítése. A szűrésben szereplő személyekre vonatkozóan egy tetszőleges kezdő dátum megadásával rögzíthető új munkarend.

Dokumentum típus

Kifejlesztettük, hogy lehetőség legyen tetszőleges dokumentum rögzítésére a személy törzsben. Ehhez létrehoztunk egy funkciót Dokumentum típus névvel, valamint módosítottuk a Személy funkcióban a További adatok fül, Dokumentumok táblázatot. Ez az új funkció azokba az egyéni felhasználói menükbe kerül be automatikusan a frissítéssel, ahol a Bérszámfejtés \ Struktúra beállítások útvonal megtalálható, egyéb esetben át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe. Bővebb információ a súgóban olvasható.

Pénzügy

NAV számla importer: Áfa dátum mező

A NAV számla importer működésén módosítottuk, hogy amennyiben lezárt ÁFA időszakba esne az ÁFA kelte, akkor a lezárást követő nap kerüljön a számlába. Továbbá a Számla fejadatok részbe kikerült az Áfa dátum, mint nem módosítható mező. Bővebb információ a súgóban olvasható.

Előlegszámlával, előlegfelhasználással kapcsolatban történt változások

Módosítottuk az előlegszámlához tartozó kiegyenlítés működését egy új ellenőrzéssel. A bankkivonat tétel/ pénztárbizonylat tétel Számlák táblázatában azt a sort, amelyhez nyomtatott előlegszámla kapcsolódik nem lehet törölni és módosítani – ezáltal a már nyomtatott előlegszámla adatai nem változnak.

Előlegszámla sztornó számlájának készítésekor, amikor a számla rögzítése történik lehetőség van arra, hogy az eredeti (sztornózott) számla azonos kivonattételére vagy azonos pénztárbizonylattételre, a Számlák táblázatba egy negatív előjelű előlegszámla-kiegyenlítés sort generáljunk. A számla bizonylatszáma minden esetben a sztornó számla bizonylatszáma lesz. A Jóváírt összeg az adott tételen így változatlan marad és az Eltérés a számláktól mezőben látható a különbség. Majd az új előlegszámlát, egy újabb sorban a kiegyenlítéshez tudjuk kapcsolni.

Főkönyvi feladás (ütemezett) Automatikus üzenet új üzemmód

Bővítettük a Főkönyv-feladás (ütemezett) Automatikus üzenet üzemmódjait. Mostantól a Minden nap lezárása és feladása üzemmódot is be lehet állítani. Az AUT ütemezetten elvégzi a főkönyvi feladást és a rendelkezésre álló árfolyam változásokból származó módosítások is feladásra kerülnek.

Pénzintézet – Árfolyam rögzítése

Pénzintézet funkcióban elkészítettünk egy új Árfolyam rögzítése elnevezésű jelölőnégyzetet. Ha a négyzetben szerepel pipa és az adott napra már van az érintett banknak árfolyama rögzítve, akkor a következő lekérdezéssel nem írja felül az Árfolyam funkcióban a már rögzített árfolyamokat.

Készlet

Minimumkészlet karbantartás

Minimum készlet karbantartást használó ügyfeleink igényének megfelelően kibővítettük a funkcionalitást. A paraméterben megadott beállítások kiértékelése változott. Eddig a forgalomba csak az értékesítés típusú szállítólevelek számítottak bele, 129-es programverziótól azonban minden mozgásnem típussal számol a program. Javasoljuk, hogy frissítés előtt olvassák át a súgót és ellenőrizzék a paramétert, valamint a mozgásnemek besorolását, hogy továbbra is az elvárt eredményt kapják a minimumkészletek kiszámításakor!

Rendelés-nyilvántartás

Szállítórendelés automatikus üzenet

Szállítórendelés igazolást használó ügyfeleink munkáját segítheti, hogy kifejlesztettük, hogy a Rendelés – Szállító rendelés AUT-ban az üzenet tárgyában, valamint a szövegben megjelenjen az Igazolás állapota mező.

Kiskereskedelem

B2B Paraméter

Az iLogistic fulfillment szolgáltató fejlesztői bevezettek egy teszt szervert a korábbi éles szerver mellé. Fejlesztésünkkel lehetővé tettük, hogy a sERPában külön éles és teszt szervert és B2B kapcsolatot lehessen beállítani.