sERPa 4.0.130

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 4.0.130-as verziója.

A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a 4.0.130-as sERPa Súgóból.

 

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések

Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe.

 

  Bérszámfejtés

Kifizetői EKHO változása

A jogszabálykövetéssel összefüggő információk itt olvashatók.

Bérjegyzék

Lehetővé tettük, hogy a bérjegyzéken lehetőség legyen nyomtatni a járulékos költségek, azaz a munkáltatói közterhek költséghely, témaszám, pozíciószám szerinti megosztását. A Bérjegyzék lista elindításakor a párbeszédablakon van lehetőség a „Járulékos költség részletezés” mezőben kiválasztani, hogy melyik dimenzióra való részletezést szeretnénk látni. Bővebb információ a súgóban olvasható.

Pénzügy

Számlaérkeztetés – ügyletkapcsolat

Mostantól lehetőség nyílik arra, hogy a Számlaérkeztetés funkcióban is beállíthassunk ügyletkapcsolatot, mely lehetőséget ad olyan esetben is érkeztetni a helyesbítő számlát, amennyiben az eredeti számla még nem került generálásra a Szállítószámla funkcióban.

NAV számla importer – helyesbítés

A NAV számla importer funkcióhoz elkészítettük, hogy minden módosító (helyesbítő, sztornó) számlát ügyletkapcsolatként lehet beimportálni. A Számla fejadatokban megjelenő Ügylet kapcsolat és Eredeti számla mezőben láthatjuk az eredeti számla hivatkozását. Amennyiben nem találjuk az eredetit, akkor figyelmeztető hibaüzenetet adunk a fejlécben, de az importálást nem akadályozzuk meg. Bővebb információ a súgóban olvasható.

Ügylet kapcsolat kiírása Szállítószámla és Számlaérkeztetés funkcióban

Szállítószámla és Számlaérkeztetés funkcióban is kiterjesztettük a Kapcsolódó ügyletek mező megjelenítését, amennyiben a számlához módosítások tartoznak.

Termék kód és név módosítása

Elkészítettünk egy új menüparamétert, amelynek a neve Termék kód és név módosítása. A menüparaméterrel biztosítjuk, hogy olyan termék nevének vagy kódjának módosítását megakadályozzuk, amely már szerepel nyomtatott vevőszámlán. Az alapértelmezett értéke Jóváhagyással, de megadható Engedélyezett és Tiltott érték is.

Interfész

iLogistic interfész számlázási adatok és érték átadás

A szenzitív információk védelme érdekében az iLogisctic paraméter funkcióba fejlesztettünk két új mezőt: Számlázási adatok átadása, Érték átadása, amelyekkel szabályozhatjuk, hogy milyen értékeket/adatokat adunk át az interfészen keresztül.

 iLogistic interfész csomagszám (parcelNumber) kezelés

A vevők tájékoztatásának javítására létrehoztunk az iLogistic Paraméter funkcióba egy új, Csomagszám további adat mezőt, ahol megadhatjuk, hogy mely további adat típussal rögzítsük a rendelésre, ezen keresztül szállítólevélre és számlára az interfészen visszakapott futárszolgálati csomagazonosítót. Ennek köszönhetően a vásárlók a számlán szereplő csomagazonosító alapján könnyebben össze tudják párosítani a csomagot a számlával.

sERPa Mobil

Egyszerűsített komissió Előkészített mennyiségek kitöltése menüparaméter

Három szereplős értékesítési komissió támogatására (Kiszedő raktáros, Ellenőr, Csomagoló) fejlesztettük ki a funkcióra az Előkészített mennyiség kitöltése menüparamétert. Hatására az utasítás szerinti mennyiséggel kitöltjük a kiszedett mennyiség mezőket és az egész utasítást fel lehet dolgozni a Rögzítés gombra kattintva anélkül, hogy minden tételen végig kellene mennünk kézzel. Természetesen, ha az ellenőrzés eltérést mutat, akkor a tételeket egyenként is módosítani tudjuk.

Komissió átengedés

Három szereplős értékesítési komissió támogatására készült új funkciónk, a Komissió átengedés segítségével, a komissió utasítás feldolgozásából létrejött előfeldolgozott állapotú szállítóleveleket lehet átengedni, illetve, ha futáros szállításúak, akkor a felhasznált dobozok számát megadva, ennek megfelelő számú futárcímkét generáltatni.