sERPa 4.0.131

Partnerközpontunkból letölthető a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 4.0.131-es verziója. A fejlesztésekről, módosításokról részletesen értesülhet a 4.0.131-es sERPa Súgóból.

Kiemelt jelentősebb, érdekesebb fejlesztések

Az új funkciók jogosultsági okokból csak a sERPa Alap menüben találhatók meg. Azokat át kell másolni a használatukra jogosult felhasználók menüjébe.

 

  Bérszámfejtés

Létszámadatok lekérdezése rehab. hozzájáruláshoz

A Létszámadatok rehabilitációs hozzájáruláshoz lista kiváltására egy új, korszerűbb technológiával készült funkciót hoztunk létre: Létszámadatok lekérdezése rehab. hozzájáruláshoz

A frissítéssel az egyéni menükbe is kikerül a funkció, ahol az eredeti lista elérhető volt.

A lekérdezés minden adatot tartalmaz, amely a listával elérhető volt, valamint az új lekérdezésben már a megbízásos jogviszonnyal rendelkező személyek is szerepeltethetők. Bővebb információ a súgóban olvasható.

Pénzügy

Szállítószámla ügyletkapcsolat szűrés

Szállítószámla funkcióban bővítettük a szűrési feltételek állapotát, így mostantól az ügyletkapcsolattal rendelkező számlákat könnyebben ki tudjuk válogatni. A szűrés felugró ablakon az Állapotok között egy három állású pipával kiválaszthatjuk az „Ügyletkapcsolattal” mezőt, így minden olyan számla leválogatásra kerül, amelynek valamilyen formában van ügyletkapcsolata (akár az adott számlára hivatkoznak, akár az adott számla hivatkozik egy másikra).

 

NAV Számla importer / vevő oldal

A NAV számla importer kiegészült vevő oldali megoldással is, amellyel lehetőség van nem nyomtatható sorozatra külső rendszerben készített vevőszámlákat importálni. A funkció a Szállító oldali NAV számla importerhez hasonlóan működik.

A legfőbb különbség a két funkció között, hogy a Vevő oldalon lehetőség van többek között magánszemély és egyéb nem adóalany (például alapítvány) ügyfél részére is számlát generálni. A funkció működéséről részletesebben a súgóban olvashatnak.

Készlet

Gyártási szám karton lekérdezés

A funkció Termék összesítő sáv, Karton gridje ad tájékoztatás arról, hogy a kiválasztott gyártási szám, milyen szállítóleveleken mozgott a múltban. Raktárközi szállítólevelek esetén a mozgásnak csak az a lába látszott, ami az adott raktár készletét érintette, ezért nem volt információ arról, hogy adott esetben melyik raktárból / alábontásból jött a készletnövelő-, vagy hová távozott a készletcsökkentő mennyiség. Azért, hogy ez átláthatóbbá váljon, és könnyebb legyen a készletmozgás előzmények nyomozása, néhány plusz oszlopot fejlesztettünk, amelyek csak a jobb gomb/Oszlopok ponton kapcsolhatóak be. Új oszlop pl.: Forrás/Cél raktár kód és név, Raktárhely kód és név, Alábontások.

Struktúra

Vámtarifaszám import segédszkript

Elkészítettünk egy import szkriptet a vámtarifaszám bevitelhez, segítségével rekordokat tudunk beolvasni Excel fájlból. A segédszkripttel betölthető mezők leírásáról a súgó oldalon olvashatnak.