sERPa keretrendszer változások

Profilnevek

Az egységesítés kedvéért átneveztük az eddig használt profilokat. (A megszűnt megnevezések átkonvertálása a következő: Professzionális> Licenc profil 1, Pénzügy, számvitel> Licenc profil 2, Logisztika> Licenc profil 3, HR> Licenc profil 4, Iparági 1…> Licenc profil 5…)

.NET

Elkészítettük a 4.5 verziójú .NET FlatToOpc segédprogramot, így már nincs szükség a kliens gépeken a .NET 3.5 verzióra listák konvertálásához (transzformálásához).

Lejárati értesítő

A jobb tájékoztatás érdekében beillesztettünk egy emlékeztetőt a sERPába, amely a program használati jogának lejártáról értesít bennünket. A 15 napos türelmi idő kiírása az új verziótól már egy visszaszámláló lesz. Ezzel pontosabb tájékoztatást kapunk, hogy még hány napunk van megújítani az érvényesítő kódot, amivel meghosszabbíthatjuk jogunkat a program használatára.

Méretezhető képletszerkesztő ablak

A Kifejezés szerkesztő (képletszerkesztő) ablak magassága immár méretezhető. Így kényelmesen megtekinthető akkor is, ha sok az adat, vagy hosszú az adatmező. A méretezést az ablak nem jegyzi meg, mert minden funkcióban más és más adatott kérünk le.

Adat küldése fejlesztéshez

Új szabályozást illesztettünk a programba: Adatküldés fejlesztéshez néven. Ha engedélyezi a sERPának az automatikus jelentésküldést, azzal segít nekünk a sERPa hibajavításaival és fejlesztéseivel kapcsolatos prioritások meghatározásában. A jelentések tartalmazhatják például, hogy milyen kliensgépről használja a programot, illetve néhány sERPa rendszerbeállítást is. Bármikor engedélyezheti és letilthatja ezeket a jelentéseket.

Nyomtatványátadás

Távoli Asztalon dolgozó ügyfeleinknek elkészítettük a programban és a sERPaMonitor segédprogramban azt a módosítást, amely lehetővé teszi a nyomtatványok átadását a helyi számítógépünkre telepített ÁNYK programnak. Ezzel az átadott nyomtatványok lementése gördülékenyebb a saját számítógépünkre. Az új működéshez a sERPaMonitor legfrissebb változatára van szükség, amelynek frissítési lépései a Súgóban megtalálhatók. Ezek után a távoli asztalra kilépéskor fel kell csatolni azt a meghajtót, ahova a segédprogram telepítve van, (alapértelmezetten a rendszermeghajtó – C:\) ezzel lehetővé téve a sERPának, hogy a Távoli Asztalon keresztül kommunikáljon az ÁNYK-val.

Kijelölés megfordítása

A 94-es verziótól fogva elérhető egy apróságnak tűnő, de a felhasználói élményt jelentősen javító fejlesztés is: a táblázatos generáló funkciókban (pl.: kiadás, csoportos számfejtés generálás) a sorok kijelölését meg lehet fordítani. Ezután megtehetjük azt, hogy egy több 10 soros táblázatból, ha csak néhányat nem szeretnénk bepipálni, akkor azokat kézzel megkeressük és bepipáljuk, majd megfordítjuk a kijelölést, amivel ezek értéke hamisra áll, míg a többi igazra. Így nem kell mindent bepipálni egyesével, vagy utólag keresgélni, hogy jó sorból szedtük-e ki a pipát.