OSA 2.0: Közeleg a határidő!

UPDATE (2020.03.30.): A koronavírus járvány által előidézett rendkívüli helyzetre tekintettel, a járvány terjedésének lassítása érdekében hozott kormányzati intézkedésekkel és ajánlásokkal összhangban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020. április 1-jétől nem szünteti meg az Online Számla rendszer 1.1 XSD verziójának támogatását és nem teszi kötelezővé a 2.0 XSD alkalmazását. 

A bekövetkező változások miatt a sERPa 3.0.100.16908 vagy ennél frissebb verzióját szükséges használniuk.

Amennyiben régebbi verziójú programmal rendelkeznek, úgy legyenek kedvesek frissíteni a programot a Partnerközpontban elérhető sERPa 3.0.100-as verziójára.

Frissítést követően a B2B partner funkcióban szükséges átállítaniuk az Online Számla (OSA) szolgáltatást az új 2.0-ás verzióra. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a Szerver típusánál az Éles helyett az Éles v2.0 lehetőséget választani. A beállítással nem kell megvárniuk az áprilist, a NAV már jelenleg is lehetőséget biztosít a 2.0-ás verziójú XML használatára az éles Online Számla rendszerben is!

B2B partner funkció elérése

Amennyiben az Ön menüjében a Rendszerfunkciók menüpont alatt nem elérhető a B2B partner funkció, úgy a sERPaAlap menü, Kapcsolat külső rendszerekkel menüpontja alatt megtalálja.