sERPa: OSA 3.0 szankciómentes időszak vége

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a 2021. januárjától érvényben lévő online számla adatszolgáltatási kötelezettség szankciómentes időszaka 2021. március 31-én lejár!

Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a sERPa integrált vállalatirányítási rendszer 3.0.110-es verziójától elérhetővé vált a 2021. januárjától életbe lépő szabályok szerinti online számla adatszolgáltatási lehetőség, az OSA v3.0.

Az OSA v3.0 verzióval minden olyan számláról, amire az Áfa tv. számlázási szabályai alkalmazandóak, adatot kell szolgáltatni a NAV részére.

A sERPa 3.0.110-es verzióban a megfelelő működéshez a Rendszerfunkciók / B2B partner funkcióban kellett az Online Számla (OSA) szolgáltatást az új Éles v3.0 verzióra átállítani. A sERPa 3.0.111-es verziójában Online Számla (OSA) szolgáltatás automatikusan beállítjuk a v3.0 verzióra.

Amennyiben Önök a sERPa korábbi verzióját használják, az adatszolgáltatási kötelezettségük teljesítése végett kérjük, frissítsék a programot!

Online számla adatszolgáltatás ellenőrzése
A számla adatszolgáltatási kötelezettség továbbra is az áfa adóalanyokat terheli, ezért javasoljuk, hogy az adatszolgáltatások működését, teljesítését folyamatosan ellenőrizzék. Az adatszolgáltatás akkor minősül teljesítettnek, ha az adatszolgáltatás az Online Számla rendszerbe beérkezett és a sikeres feldolgozást a rendszer visszaigazolta, azaz „Nyugtázott” vagy „Nyugtázott, figyelmeztetéssel” állapotot kapott.

Az ellenőrzések elvégzéséhez a sERPa Alap \ Pénzügy \ Vevő \ Listák \ További listázási lehetőségek \ Online számla adatszolgáltatás ellenőrzés lista használható, mely automatikus üzenetben is elküldhető az érintett felhasználónak.

Emellett a vevőszámla funkcióban is könnyedén rá tudnak szűrni a számlák Online számla állapotára.