sERPa: Rendszerkövetelmény változás

Tájékoztatjuk, hogy 2021. novemberétől változni fognak a sERPa vállalatirányítási rendszerünk működésének rendszerkövetelményei: megszűnik az SQL szerver 2014 adatbázis-kezelő sERPa támogatása.

A támogatás megszűnésének oka, hogy a Microsoft az SQL szerver 2014 adatbázis-kezelőhöz technikai támogatást 2019.07.09. óta nem biztosít. Az SQL szerver 2014 biztonsági frissítéseinek kiadását is csak korlátozott ideig garantáltja. Bővebb információkat a Microsoft honlapjának vonatkozó részén talál a programok életciklusáról. A nem támogatott adatbázis-kezelő alkalmazása gátolja az optimális sebességet, valamint biztonsági rést jelenthet. Emellett az új SQL szerver verzió használata új technológiák bevezetését is elősegíti.
A sERPa 2021. novemberben megjelenő verziójáig együttműködik az SQL szerver 2014 adatbázis-kezelővel, azonban javasoljuk mielőbbi frissítését az újabb verziók valamelyikére – SQL szerver 2019, SQL szerver 2017 vagy SQL szerver 2016.
A következő SQL szerver adatbázis-kezelő, azaz az SQL szerver 2016 sERPa oldali támogatásának megszűnése várhatóan 2023. júliusában fog bekövetkezni.
Annak érdekében, hogy Partnereink időben gondoskodhassanak az elavult adatbázis-kezelő cseréjéről a sERPa indításkor ellenőrizni fogja az SQL szerver verziót és programüzenetben felhívja a figyelmet a frissítés szükségességére.

IT üzemeltetés üzletágunk munkatársai az Ön rendelkezésére állnak az optimális rendszerek beszerzésében is: Partnereink számára kedvezményt biztosítunk a programok frissítéshez! Kérje egyedi, személyre szabott ajánlatunkat!

Amennyiben kérdése van a témában, vagy segítségre van szüksége, keresse kollégáinkat a +36 1 481 9013 -as telefonszámon, vagy az uzemeltetes@progen.hu címen.