TeSzedd PROGEN!

Az ország legnagyobb önkéntes szemétszedési akciója, a TeSzedd idén rekordhosszúságú: egy teljes hétig tart. Ehhez csatlakozott a PROGEN kollektívája is csütörtök délután, Terjék Balázs kollégánk vezetésével. A Budaörsi út egy szakaszára esett 20 fős csapatunk választása, hiszen ezen az irodánkhoz közel eső, növényekkel sűrűn benőtt területen különösen sok szemét gyűlt össze. Az akcióra az M1 televíziócsatorna tudósítója is kilátogatott és élő egyenes adásban közvetítették munkánkat!

A Budaörsi út Homonna utcai részéről a régi választási plakáttól kezdve művirágon át mogyorókrémes üvegig sokféle holmi előkerült, de a hulladék tetemes részét nejlonzacskók, PET palackok és egyéb plasztik anyagok tették ki. A szeméttel megtömött zsákok gyűjtőpontjáról a TeSzedd szervezőinek kellett jelentést tenni, az elszállításról pedig a Fővárosi Közterület-fenntartó vállalat fog intézkedni néhány napon belül.

Kollégánk, Terjék Balázs ERP tanácsadó így összegezte a tapasztalatokat a nap végén: „Jó érzés jót tenni a környezetünkben. Bár sokan most már odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre is, az igazi cél az lehetne, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk. A munka közben a kollégák kifejezetten lelkesek voltak, mindenki örömmel dolgozott. Különösen boldog és büszke voltam azért, mert az első hívó szóra ilyen sokan eljöttek a munkatársak közül. Annyira pozitív élmény volt, hogy szeretnénk később megismételni az akciót más területen, akár rendszeresen is.”

A fotókat Rétvári György kollégánk készítette. Köszönet érte!