NM: Fontos információ Számlaközpont e-számlás ügyfeleknek

Jelen bejegyzésünk azon Ügyfeleinknek szól, akik a Számlaközponton keresztüli e-számla küldést alkalmaznak.

A Számlaközpont 2023. június 1-jén, 9:00 órától biztonsági okokból lekapcsolja a TLS 1.0 és 1.1 protokollok használatát.

A Nagy Machinátorban Számlaközpont szolgáltatást igénybe vevő Ügyfeleinknek legkésőbb 2023. június 1-jéig 178-as verzióra kell frissíteniük a szoftvert annak érdekében, hogy a Számlaközponton keresztüli  e-számla küldés működhessen.

A Machinátor a 178-as verzióban alkalmazza a fenti protokollal történő e-számla küldést, ezért a Számlaközpontot használó ügyfelek számára a frissítés erre a verzióra nélkülözhetetlen.

A TLS protokollok használata a Windows operációs rendszer szintjén is befolyásolható, ezért a frissítésen kívül szükséges lehet ezen beállítások ellenőrzése a szerveren. Ezzel kapcsolatban kérjük, egyeztessen rendszergazdájával.

Bővebb információ a Microsoft súgójában olvasható.

A PROGEN programüzemeltetési (hoszting) szolgáltatását igénybe vevő Ügyfeleink közül azoknak, akik igénybe veszik díjmentes, automatikus ütemezett frissítési szolgáltatásunkat nincs teendőjük, egyéb esetben a Partnerközponton keresztül szükséges a 178-as verzióra történő frissítést igényelni.

Amennyiben Önök nem Számlaközponton keresztüli e-számla küldést alkalmaznak, akkor tekintsék a bejegyzést tárgytalannak.