Nagy Machinátor 3.1.130

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 2019. július 1. utáni időszakra vonatkozó 1908-as bevallásokat ezzel a verzióval (2019. 07.31. utáni letöltés!) kell beadni!

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a verzió kiemelt újdonságait, részletes információkat a 130-as verzió újdonságait összefoglaló Súgó topikban találhatnak.

Készletkezelés:

Negatív készlet kezelés változása: Változott a negatív készlet kezelés a verzióban. Alapvetően a korábbiaktól eltérően nem jelez negatív készletet a program, ha egy cikk olyan raktárban van negatív mennyiséggel, amely nem érinti az adott mozgást, valamint finomítottuk a TilosNegatív paraméter működését -> Részletek.

A nyilvántartási ár számítása jelentősen megváltozott negatív készlet esetén, ezért kérjük, hogy olvassák át a hivatkozott tájékoztatót!

A készletbeállításhoz kapcsolódóan új listák készültek, melyek segítségével könnyen megtalálhatóak a nyilvántartási ár elcsúszását okozó, negatív készletet előidéző bizonylatok.

Általános:

Elküldött e-mailek lekérdezése vagy törlése: A sokrétű felhasználási lehetőségeknek köszönhetően egyre több ügyfelünk használja az e-mail küldést a Nagy Machinátorból. Legyen szó egy elkészült számla azonnali továbbításáról, rendszeres kimutatások időzített küldéséről vagy marketing célú körlevelekről, a közvetlen e-mail küldéssel nagyban megkönnyíthetőek a vállalkozás munkafolyamatai.

Ezt a funkciót egészítettük ki az elküldött e-mailekre vonatkozó lekérdezési lehetőséggel.

E-mail lekérdező funkció készült, mely paraméter nélkül (szűrők megadása után) megmutatja az elküldött e-mailekről készült Machinátoros rekordot (ArhivMails állomány), ill. Enter gombbal a tárolt üzenet fájlt. A lekérdezés bekerült a Rendszerfunkciók/E-mail menübe.

Az akció Üzemmód =Törlés paraméterrel használva törli a megadott dátum előtti rekordokat, valamint a tárolt EML, ill. MSG fájlokat a háttértárról. A törlés bekerült a Rendszerfunkciók/Adatállomány karbantartás menübe.

Bérszámfejtés:

08-as bevallás módosulása: 2019. július 1-től a szociális hozzájárulási adó és az EKHO kifizetőt terhelő részének mértéke 17,5 %-ra csökkent. Ehhez kapcsolódóan a 1908-as bevallás módosítását a 3.1.130.57168-as verzió tartalmazza. A 2019. július 1. utáni időszakra vonatkozó bevallásokat ezzel a verzióval kell beadni.